A BMW Motorsport is kifejezetten büszke Michelisz Norbi privát világbajnoki címére, több internetes fórumon is köszöntötték a magyar versenyzőt. Norbinak köszönhetően egyhuzamban harmadszor lett BMW-s pilóta a Yokohama  kupa győztese, tavaly Kristian Poulsen, előtte pedig Sergio Hernandez nyert a függetlenek között. A BMW Motorsport még egy rövidke bemutató interjút is készített a zengős versenyzővel.
Mi volt a kulcs ahhoz, hogy mindössze második BMW-s évedben megszerezd a privát bajnoki címet?
"Két fontos különbség van az idei és a tavalyi szezonom között. Egyrészt sokkal jobban hozzászoktam az autóhoz, másrészt a csapat is több tapasztalattal rendelkezik a beállítások terén. Összességében szerintem a kiegyensúlyozottságunk játszott kulcsszerepet a bajnokság megnyerésében. Sikerült pár győzelmet és dobogós helyet szereznünk Sonomáig, és szerencsére elég nagyon volt az előnyöm a privát kupában, hogy az utolsó három fordulón beütő balszerencse ellenére az élen tudtam maradni. Nagyon boldog vagyok."
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
Mi volt a szezonod fénypontja?
"Az egész év egy fénypont volt számomra és a Zengő Motorsport számára is. Mindenki láthatta, hogy folyamatosan fejlődtünk, és ez a trend pole pozíciókban és győzelmekben is megmutatkozott. Számomra mindig a folyamatos előrelépés a legfontosabb, mert akkor előbb vagy utóbb jön a siker. Ha mégis ki kell emelnem megy kifejezetten fontos pillanatot, akkor az a hazai győzelmem lenne a Hungaroringen. Különleges érzés volt a saját közönségem előtt győzni."
Elég érdekesen indult a pályafutásod - szimulátorosként.
"Ez így van. Amikor először versenyeztem számítógépen, azonnal beleszerettem az autósportba. Akkoriban viszont még nem volt lehetőségem valódi versenyautóba ülni, tehát a számítógép maradt az egyetlen mód, hogy megéljem a szenvedélyem. Nagyon nagy szerencsém volt, hogy néhány ember felismerte bennem a tehetséget a szimulátoron nyújtott teljesítményem láttán, és lehetőséget adtak, hogy kipróbáljak egy igazi versenygépet. Ez hat évvel ezelőtt történt - számomra is hihetetlen, hogy idáig sikerült eljutnom."
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22