Roberto Ravaglia, az ex-gyári ROAL Motorsport csapatvezetője szerint nem kizárt, hogy végül a BMW is kötélnek áll, és új autót épít az új szabályok életbelépésekor. Az olasz istálló első embere tárgyalásokat folytat a bajor gyár képviselőivel, ám konkrétumokat még nem árult el.
"Mint egy BMW-s csapat vezetője mondom, hogy még akár a BMW is úgy dönthet, hogy visszatér, és új autót épít a friss szabályok szerint. Volt egy technikai bizottsági ülés múlt héten, és lesz még egy karácsony előtt, ahol a csapatok és a gyártók műszaki szakemberei véglegesítik az új szabályok részleteit. Remélem, sikerül olyan megoldást találni, amivel mindenki elégedett lesz" - mondta Ravaglia az Autosport magazinnak.
A ROAL főnök szerint megfelelő az időzítés, valóban most kell változtatni a szabályrendszeren, ám akárcsak Richard Coleman, ő is fontosnak tartja, hogy ne szálljanak el a költségek, mert az megoldhatatlan feladat elé állíthatná a kisebb privát csapatokat.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
15 ÓRA
"Ez a megfelelő időpont a szabályok megváltoztatására, hiszen a Chevrolet elhagyta a bajnokságok, más gyártók pedig élénken érdeklődnek a WTCC iránt. Szükség van a frissítésre, hiszen az 1.6 turbómotorok 2011-es bevezetését leszámítva elég régóta vannak érvényben a jelenlegi előírások. Itt az idő, hogy egy kicsit változzon az autók megjelenése, és hogy még erősebbek legyenek, de oda kell figyelni arra is, hogy ennek milyen hatása lesz a költségekre" - folytatta Ravaglia.
Az első Túraautó Világbajnokság győztese szerint a 2014-es egy átmeneti szezon lehet, mivel a gyári istállókon kívül mások még nem lesznek képesek arra, hogy új autóval induljanak.
"Az új szabályok 2014-ben lépnek életbe, de úgy gondolom, hogy nem mindenki rendelkezik majd új autóval 2015-ig. Az első évben lesz egy, két vagy három gyártónk, ami csak néhány új generációs kocsit jelent, úgyhogy ez egy köztes időszak lehet. Az új és a régi szabályok szerint épített autók együtt fognak versenyezni, majd 2015-ben kivezetik a régi technikákat" - fogalmazott Coronel és Cerqui csapatfőnöke.
Ravaglia azt is elárulta az Autosportnak, hogy 2013-ban is két BMW-vel szeretnének indulni a WTCC-ben, és komoly esély van arra, hogy ismét a holland-olasz páros megy majd náluk.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media, BMW Motorsport
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23