Grid_Race2_Hun

Fotó: Eurosport

Az előttünk álló hét során jelentősen tisztulhat a kép a 2013-as WTCC mezőnnyel kapcsolatban, ugyanis több fontos bejelentésre kerülhet sor. Bő két héttel a bajnokság monzai rajtja előtt éppen időszerű megtudni, mely csapatokkal számolhatunk idén, illetve ki milyen gépet lovagol majd a szezon során.
Valamikor a hét közepén várható egy hivatalos közlemény Yvan Mullertől és az RML csapattól is. Bár konkrét információnk nincs róla, de nagyon erős a gyanúnk, hogy a kettőnek lesz köze egymáshoz... Várakozásaink szerint Ray Mallockék bejelentik, hogy idén két Chevrolet Cruze-zal versenyeznek a WTCC-ben, amelyből az egyiket a háromszoros világbajnok fogja vezetni. Szintén komoly esélyt látunk arra, hogy a másikba az amerikai Robb Holland ülhet.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
Alain Menu ennél konkrétabb volt, ő pontosan elárulta, hogy szerda délután a Genfi Autószalonon mutatja be 2013-as terveit. Arra sajnos szinte nulla az esély, hogy egy WTCC-s csapat neve hangozzon el a bejelentés során, a tanár úr korábban azt mondta, hogy egy másik nemzetközi sorozatban folyathatja. Véleményünk szerint vagy a Superstarsban, vagy egy GT bajnokságban találkozhatunk vele idén, de mi lennénk a legboldogabbak, ha egy huszáros fordulat után mégis maradna a VB-n.
Szintén a Genfi Autószalonon árul el többet a hogyan továbbról Fredy Barth. A svájci pilóta azt már nyilvánosságra hozta, hogy három év után szakít a SEAT-tal, hamarosan viszont megtudjuk, melyik csapatnál és milyen autóval folytatja.
Rajtuk kívül bejelentést várunk még a SUNRED / Tuenti istállótól, akik egyelőre csak Pepe Oriolát nevezték meg hivatalosan. Szerintünk Fernando Monje lehet a befutó, aki tavaly az ETCC megnyerésével hangolt első teljes világbajnoki szezonjára. Lassan a Special Tuning Racing is mondhatna valami konkrétat, mert Tom Boardman neve is csak kérdőjellel szerepel a listán. Illetve olaszországi kalandozásaink során olyan hírek jutottak a fülünkbe, hogy jó esély van a Fordok rehabilitálására is. Mindezek alapján kb. 25 fős állandó mezőnnyel számolhatunk 2013-ban.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22