A Bamboo Engineering, reagálva az elmúlt napokban felmerült aggodalmakra, kijelentette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy két autóval állhassanak rajthoz a bő két hét múlva következő amerikai WTCC fordulón. Mint korábban már megírtuk, Pasquale Di Sabatino Curitiba után a sonomai versenyt is kénytelen kihagyni, bár a pontos okot egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A brazil fordulóról betegség miatt hiányzott az olasz, de az sem kizárt, hogy igazából pénzhiány áll a dolgok hátterében.
Curitibában Michel Nykjaer helyettesítette Di Sabatinot, méghozzá remekül, többek között megnyerte a privát értékelést az első futamon. A dán pilóta viszont a sonomai hétvégén foglalt, az amerikai verseny ugyanis ütközik a Skandináv Túraautó Bajnokság utolsó, solvallai állomásával. Az STCC pedig prioritás, hiszen Nykjaer jelenleg a harmadik helyen áll az összetettben, és még esélyes lehet akár a bajnoki cím megszerzésére is.
Egyelőre tehát nem tudni, ki vezetheti a második bamboos Chevrolet Cruze-t, ám Richard Coleman, az istálló főnöke azt megerősítette a TouringCarTimesnak, hogy folynak a tárgyalások a jelöltekkel. A csapat első számú autójában továbbra is Alex MacDowall ül majd, akik jelenleg negyedik a Yokohama kupában.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
15 ÓRA
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23