200_futam_1

Fotó: Eurosport

Kiemelkedő jelentőségű lesz a vasárnapi második suzukai futam, amely fontos mérföldkőnek számít majd a Túraautó Világbajnokság történetében: az lesz ugyanis a 2005-ben útjára indított WTCC kereken 200. versenye.
Ennek örömére az ide szezonban rekordnak számító 30 versenyző adta le nevezését, ami nagyban köszönhető a most induló Eurosport Ázsia Kupának. A szám szép, de legyünk őszinték, néhány éve azért combosabb volt a mezőny, mint jelenleg.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
De ez most nem morgás, inkább a dicséret és az ünneplés ideje. Lehet, hogy sokat ekézzük Marcello Lottit és még többet a felügyelőket, lehet, hogy akadnak bosszantó vagy nehezen érthető momentumok, de ebben a pillanatban azért mégis megérdemel egy jókora őszinte hátba verést az Eurosport Events.
Lehet, hogy nem értünk egyet minden döntésükkel, és nem mindig a mi szánk íze szerint történnek a dolgok, de azért azt látni kell, hogy ebben a nagyon kedvezőtlen gazdasági környezetben is VAN bajnokság, ráadásul világbajnokság, ami még fejlődik is. Jövőre jön egy új gyártó és egy világklasszis, később pedig talán újabb márkák is csatlakoznak.
Egy évvel azután, hogy a GT világbajnokság lehúzta a rolót, a WTCC még mindig él és virul. A helyzet most sem könnyű, különösen a privát csapatok számára, de bízzunk abban, hogy Lotti és csapata tovább folytatja a sztorit.
Ahogy az olaszok mondják: 'cento anni', azaz még száz évet. :)
Néhány statisztikai adat az elmúlt (majdnem) 200 versenyről:
- Összesen 190 különböző pilóta indult.
- 30 különböző országot képviseltek.
- 10 különböző márka indított autót legalább egy futamon.
- 30 pilóta rendelkezik legalább egy győzelemmel.
- 36 versenyző állt az élen legalább egy körig.
- 67 szereztek legalább egy pontot.
- 4 kontinens 33 országának 32 versenypályáján rendeztek futamokat.
- A 100. futamok 2009-ben Portóban ünnepelték, ahol Augusto Farfus győzött a BMW-vel.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30