Elég parasztossá vált a versenyzés színvonala a TCR Europe szimulátorbajnokságának negyedik állomásán, ám ez sem akadályozta meg Nagy Danit abban, hogy nyerjen egy futamot. Miután őrült módon elbukott egy győzelmet.Az egyre sűrűbb tesztidőszak miatt a szokottnál kevesebben tudták vállalni az indulást, távol maradt például a bajnokságban negyedik Mat'o Homola, így Daninak csapattárs és tervezett szélárnyék nélkül kellett mennie az időmérőn... Monzában... De ettől még persze övé lett a legjobb idő, így egy körön továbbra is 100%-os. 
A másik magyar pilóta, a Zengő Motorsport Cupráját vezető Boldizs Bence második lett, így tiszta magyar első sorral indult a nyitó futam. A harmadik magyar résztvevő, Tenke Tamás ezúttal nem állt rajthoz. 
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58

1. futam

A megszokott Nagy Dani-dominanciát hozta az első verseny, a BRC Racing pilótája érinthetetlen volt a rajtnál, egy kör alatt leszakított mindenkit, és agyonverte a mezőnyt. A végén már 16 másodperc volt az előnye, amikor...
Amikor elképesztő dolog történt. Daninak csak át kellett volna jönnie a célvonalon, de ehelyett azt láttuk, hogy az autója a boxutca felé fordul, majd eltűnik. Totális volt a káosz, percekig a versenyt közvetítő Ben Constandouros sem tudta, mi a fene van... Majd kihozták győztesnek a második Mikel Azconát. 
Nagy Dani a verseny után az Eurosport Hungary-nek elmondta, egészen hihetetlen dolog történt: az Assetto Corsa program egyszerűen kidobta, mindenféle ok nélkül. 50 méterrel a cél előtt... Természetesen zajlanak az egyeztetések, hogy most mi legyen, hiszen ezt a futamot nyilván Nagy Dani nyerte.
Az őrületből kijutott szegény Boldizs Bencének is, akit az első körben beleforgattak a falba, majd sérült autóval 10. lett.

2. futam


Drámai volt magyar szempontból a második verseny is, de szerencsére sokkal pozitívabb okból. A fent említett szitu miatt Dani a sor végéről rajtolt, és óriási hadjáratot indított, hogy megmutassa, szintekkel van a mezőny felett.
Az első kör végén már hetedik volt, három kör után pedig már a dobogós helyeknél járt. Két körrel később lenyomta az addig második Lewis Kentet (aki a WTCR-re készül), majd a 6. körben a vezetést is átvette. Innentől kezdve kétség sem fért hozzá, hogy ő nyeri a második futamot. 
Boldizs Bence megint a hentesek áldozata lett. A dobogóért ment, amikor a harmadik körben kilökték, és visszacsúszott a tizedik helyre. A hetedik körben már megint a dobogó környékén ólálkodott, de újra lecsapott a bárd, ezúttal Abdulla Ali Al-Khelaif mészárolt. 
A hajrában Azcona és Magnus vívott még nagyot, de úgy tűnik, mostanra kicsit elfogyott a szimulátoros koncentráció a srácokból, mert összeütköztek, és mindketten kiestek. 
Az egész fordulóra ez a fajta szétesettség volt jellemző, talán mert a versenyzők mostanában már inkább a valósággal foglalkoznak, és nincs idejük annyit gyakorolni a szimulátoron. A rengeteg baleset miatt még várni kell pár napot, hogy meglegyen a hivatalos végeredmény.
Reméljük, visszaadják Dani győzelmét, hiszen a hétvége legtöbb pontot gyűjtő versenyzője két Yokohama-gumit kap, ami nem olcsó dolog. 
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21