Nagyon fontos bejelentésre került sor tegnap a Párizsi Autószalonon: az FIA nyilvánosságra hozta, hogy 2017-ig meghosszabbították a szerződést az Eurosporttal, azaz továbbra is a pán-európai sportcsatorna felel majd a túraautó világbajnokság televíziós anyagainak gyártásáért, és közvetítésért. Az Eurosport 2005, azaz a WTCC indulása óta a vb első számú médiapartnerének számít.
A gyártás és közvetítés mellett mára további feladatok kerültek a francia tulajdonban lévő csatornához, egy ideje ugyanis az Eurosport Events felel a bajnokság teljes promóciójáért. Az elmúlt években több fejlődésen is keresztül mentek a WTCC-s közvetítések. 2009-ben próbálkoztak meg először a HD képminőséggel, 2010 óta pedig már az egész szezont nagy felbontásban nézhetik a rajongók. Az elmúlt évek során hagyománnyá vált, hogy a hétvégék programjából az időmérő, a bemelegítő edzés és a két futam is képernyőre kerül, amikor csak lehet élőben. Idéntől pedig az Eurosport Internet TV szolgáltatásán, az Eurosport Playeren már a szabadedzéseket is nyomon lehet követni.
Szintén 2012-re megújult a bajnokság hivatalos honlapja, ami komoly lépést jelentett az új közösségi média felé. A WTCC egyre aktívabb a Facebookon és a Twitteren, a honlapon pedig az írott cikkek mellett több és több videóinterjú jelenik meg.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
10 ÓRA
A következő 5 évben tehát továbbra is számítunk rátok minden WTCC hétvége során az Eurosoport csatornán, és igyekszünk, hogy egyre színvonalasabb, érdekesebb és jobb közvetítés mellett szurkolhassatok Michelisz Norbiéknek. "Maradjanak velünk!" :D :D
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05