Bár a 2014-es technikai szabályok még mindig nem véglegesek, a Yokohama már javában dolgozik a jövőévi abroncsokon. Állítólag a japán cég, mely 2006 óta a WTCC hivatalos gumi beszállítója, már az első pályateszten is túl van új termékével. A 2014-es gumik a jelentős (közel 30%-os) teljesítmény növekedés miatt nagyobbak és szélesebbek is lesznek a mostaniaknál.
“Nekünk nem igazán számít, ha változtatnak még a szabályokon, mert komoly eltérés már biztosan nem lesz az eddig megismert tervektől. Az autók erősebbek lesznek, jobb fékekkel, a súlyt illetően pedig nem lesz nagy változás” - mondta Ian Beveridge, a Yokohama mérnöke a Motorsport-Total-nak.
“Az új gumik nagyobbak és szélesebbek lesznek. Ezt mi javasoltuk, mert a jelenlegi abroncsok relatíve kis méretük miatt gyakran kénytelenek határon teljesíteni. Egyelőre jól halad a fejlesztés.”
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az MST megkérdezte Beveridge-től, egy tízes skálán hová tenné a fejlesztés jelenlegi állását.
“Most három és négy között járhatunk. Már kipróbáltuk pályán is az új gumikat, ami a legjobb módja annak, hogy megállapítsuk, működik-e valami, vagy sem” - válaszolt Beveridge.
A következő komoly állomás az lesz, amikor már az új szabályok szerint épített WTCC-s autón próbálják ki az abroncsokat. Ez mindkét félnek fontos pillanat lesz, hiszen egyaránt érdekük, hogy mielőbb megismerjék a másik termékét. A Yokohama azt reméli, erre már augusztus-szeptember környékén sor kerülhet.
Fotó: WTCC MediaFordította: Lacah
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21