Lada_test_14_2

Fotó: Eurosport

Jól haladnak a dolgok a 2014-es felkészülés terén a Ladánál, az oroszok néhány napja szokásos tesztpályájukon, Magny-Coursban gurították aszfaltra a Grantát, amellyel már a következő szezonra szánt megoldásokat próbálgatták.
A fényképeket nézegetve ez az autó még egy nagyon kezdeti stádiumban lévő tesztgépnek tűnik, ám ez is tökéletes eszköz az új fejlesztések kipróbálására. A Lada közleménye arról nem szól, hogy pontosan min dolgoztak Franciaországban, ám azt tudjuk, hogy James Thompson egyetlen napig körözött a Grantával.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Az új szabályoknak köszönhetően jövőre szélesebbek, könnyebbek (1100 kg) és erősebbek (kb. 380 LE) lesznek a WTCC-s autók.
"Elkezdtük a fejlesztői munkát 2014-re a Lada Grantával. Ez az autó már sokkal inkább fog hasonlítani egy versenyautóra, erősebb, stabilabb és vezethetőbb lesz" - mondta a tesztet követően Viktor Sapovalov, a Lada Sport Lukoil csapatfőnöke.
James Thompson a balszerencsés szezonkezdés után egyre közelebb került az élbolyhoz a Ladával, a legutóbbi négy versenyből hármat az első hatban fejezett be.
"Az évad első felében szerezett tapasztalatainknak köszönhetően tisztán látjuk, hogy merre kell mennünk az autó fejlesztésével. A legkülönbözőbb pályákon mentünk a Grantával, és pontosan ismerjük az erősségeit és a gyengéit is. Ezeken fogunk dolgozni a fejlesztés során"  - tette hozzá Shapovalov.
A Citroen és a Lada tehát már virított, a tavalyi időtervet ismerve pedig lassan a Hondán a sor, hogy megvillantson valamit a 2014-es autóból.

Lada_test_14_1

Fotó: Eurosport

Lada_test_14_3

Fotó: Eurosport

Lada_test_14_4

Fotó: Eurosport

Fotó: Lada Sport Lukoil
Írta: Lanti
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05