A Motorsport-Total közzétette az előzetes 2013-as versenynapárt, amelyben a legnagyobb változás, hogy az eddig megszokott 12 helyett 13 futamot rendeznek majd. Marcello Lotti néhány korábbi interjúban már utalt arra, hogy nőhet az egy szezonon belüli futamok száma. Az elmúlt hónapokban Oroszország és India került szóba, az előzetes naptárba végül az előbbi került be.
Ezen kívül az országok tekintetében más módosítás nem várható, azaz 2013-ban sem lesz angliai és németországi verseny a világbajnokságon. A szezon alapvető szerkezete is változatlan marad, az év első felébe kerültek az európai, a másodikba pedig a tengerentúli versenyek. Változik a portugál futam helyszíne, Portimaoból visszakerül a portói utcai pályára, és egyelőre még kérdéses, hogy hol rendezik a spanyolországi fordulót, amelynek eddig Valencia, a Ricardo Tormo pálya adott otthont.
Számunkra jó hír, hogy a Hungaroring, a Szlovákiaring és a Salzburgring is benne van a tervezetben, ismét lesz tehát közép-európai WTCC fesztivál tavasszal. Az előzetes naptárhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az elmúlt két év során még a szezon rajtja után is volt változás, úgyhogy csak óvatosan...
WTCR
Boldizs Bence a Cupránál kétszer erősebb GT-autót próbálhatott ki
16 ÓRÁJA
A 2013-as előzetes naptár
Március 10. - Monza, Olaszország
Március 24. - ???, Spanyolország
Április 7. - Marrakesh, Marokkó
Április 28. - Szlovákiaring, Szlovákia
Május 5. - Hungaroring, Magyarország
Május 19. - Salzburgring, Ausztria
Június 9. - Moscow Raceway, Oroszország
Június 30. - Portó, Portugália
Július 28. - Curitiba, Brazília
Szeptember 22. - Sonoma, USA
Október 20. - Suzuka, Japán
November 3. - Sanghaj, Kína
November 17. - Makaó, Kína
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51