Michelisz Norbi a 12. időt érte el a második sonomai szabadedzésen, annak ellenére, hogy csak négy tizeddel maradt el attól az eredménytől, amivel néhány órával ezelőtt ötödik lett. A köridőben tapasztalt visszaeséstől nem kell megijedni, a zengősök - akárcsak a legtöbb csapat - nem szokott új gumit feltenni az FP2-re, azaz szinte törvényszerű volt, hogy Norbi nem javít az első edzéshez képest.
A legjobb időt Gabriele Tarquini érte el, aki viszont jelentőset javított eddigi legjobbjához viszonyítva, hat tizeddel volt gyorsabb az FP1-hez képest. Yvan Muller lett a második, a listavezető kb. annyit lassult, mint Norbi. Kisebb meglepetés, hogy Tiago Monteiro ment egy 1:46.881-es kört, amivel harmadik lett, de ezzel még az FP1-ben is befért volna a top4-be. Most mindenki döntse el maga, hogy akkor mit tud ez az öregecske SUNRED León.
Boardman is virított, nem is emlékszem, hogy a brit srác volt-e valaha ennyire jó helyen edzésen, de ebben az évben biztosan nem. A 46.885 ütős idő; úgy tűnik, a SEAT-ok sem gyengék. Az ötödik, hatodik hely Rob Huffé és Alain Menué lett, majd jön Alexej Dudukalo és Fernando Monje.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
A két Ford a második szabadedzésen már visszavett kicsit, James Nash 9., Tom Chilton 10. lett, de a curitibai sereghajtás után ez hibátlan eredmény.
Hogy mennyire nincs értelme messzire következtetni a szabadedzések eredményéből, azt mutatja, hogy Norbi legjobb BMW-sként lett 12. Szóval akkor most melyik a 320TC igazi arca Sonomában? Az 5. vagy a 12. hely? Remélem az előbbi! Az viszont biztosnak tűnik, hogy Stefano D'Aste egyelőre nem bratyizott össze a pályával, ezúttal 20. lett. Ahogy Pepe Oriola is maradt Norbi mögött egy 13. hellyel. Coronel is nehezen találja a helyét, 15. lett.
Az eddig megszokottakkal ellentétben most sajnos nincs videó a szabadedzésekről, mivel az Eurosport Playeren változtattak valamit, és az eddig használt módon (Replay Media Catcher) nem tudom rögzíteni a streamelt képet. Ha valakinek van ötlete, szóljon!
Egyébként pedig 23:15-kor időmérő az Eurosporton. Jön Csuti Laci is, aki nemrég tette le a telefont, és mindent megbeszélt Zengő Zoliékkal. Ne hagyjátok ki!
A második szabadedzés végeredménye:
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22