Hun_nezok

Fotó: Eurosport

Az utóbbi 5-10 év során a Hungaroring pályahasznosításáért felelős team-ek komoly munkát végeztek azért, hogy a magyar versenypálya kilépjen a klasszikus egyfutamos státuszból, és a Forma-1 mellett más rangos nemzetközi bajnokság futamainak is otthont adjon.
Évek óta visszatérő esemény már a Renault Világsorozat, de járt itt nálunk a Le Mans Series, az FIA GT, a GT Open, a Superstars és még sorolhatnám, hogy kik. Az F1 után viszont kétségkívül a WTCC a második legfontosabb vendég, amely idén már harmadszor látogatott a Hungaroringre.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
6 ÓRA
A Túraautó Világbajnokság kiemelt helyzetét mutatja, hogy a Forma-1 mellett ez a rendezvény is részesül állami támogatásban, egész pontosan az idegenforgalmi büdzséből. Persze ha a versenyre fordított összeget egymás mellé tesszük, akkor az "Elefánt és az egér sétálgat a hídon" című mese illusztrációját kapjuk.
Az Index cikke szerint a kormányzat közel hat és fél milliárd forintot költött Forma-1-re a turisztikai előirányzatból, míg a WTCC futam megrendezését 100 millióval támogatták.
Na ezt kéne inkább kétharmados törvénnyé tenni, meg beleírni az alkotmányba. :) A viccet félretéve, reméljük ez a kormányzati szemléletmód a jövőben sem változik majd, hiszen állami támogatás nélkül ma nehezen lenne elképzelhető egy Túraautó VB futam Magyarországon.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05