Elérkezett a változás ideje Nagy-Britanniában, új BMW veszi át a hosszú évek óta futó 320si helyét. A TouringCarTimes számolt be arról, hogy a West Surrey Racing (ők versenyeztették tavaly és idén Colin Turkingtont a WTCC-ben) belefogott két vadonatúj NGTC-s (2.0 literes turbós) BMW építésébe, melyeknek az új 125i M Sport változat lesz az alapja. Az autóba ugyanaz a motor került, amellyel eddig a 320si futott.
A csapatot 2013-ban is az eBay Motors támogatja majd, a pilótákat pedig később jelentik be.
"Azért döntöttünk az 1-es sorozat mellett, mert úgy érezzük, ez jobban passzol a jelenlegi BTCC-s szabályokhoz. Sokkal rövidebb a tengelytávja, mint az új 3-as BMW-nek, ezért hatékonyabb lehet a szűk, kanyargós pályákon, amiből van bőven Nagy-Britanniában" - indokolta a döntés Dick Bennetts, csapatfőnök.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
3 ÓRA
A BTCC és a Túraautó Világbajnokság útjai (és főleg szabályrendszerei) viszont egy ideje meredeken távolodnak egymástól, úgyhogy ebből még nem következik az, hogy a WTCC-ben is megjelenne a 125i. Nagy-Britanniában néhány éve nincsenek klasszikus gyári csapatok (csak olyanok, amelyeket helyi importőrök támogatnak), így a privát istállók kis túlzással maguk döntik el, melyik utcai modellből építenek versenyautót. Ennek köszönhetően egyre színesebb a szigetországi mezőny, néhány hete például két NGTC-s Volkswagen Passat építését jelentették be.
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: BMW
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00