Eurosport

Ribeiro: A Zengő egy vezető túraautó csapat

Ribeiro: A Zengő egy vezető túraautó csapat
By Eurosport

The 20/01/2017 at 13:21Updated The 20/01/2017 at 13:54

A WTCC irányítója sokra tartja a Zengő Motorsportot, amely idén is két Honda Civic-kel indulna a VB-n.

Kimondani is megdöbbentő, de legalább annyira örömteli, hogy a Zengő Motorsport idén nyolcadik szezonját kezdi a Túraautó Világbajnokságon, amivel a sorozat történetének egyik leghűségesebb csapat lett a magyar istálló.

Ez idő alatt kétszer nyerte meg a függetlenek bajnokságát Michelisz Norbival, tavaly pedig két fiatal magyar versenyzővel, ifj. Ficza Ferenccel és Nagy Dániellel, valamint két TC1-es Honda Civic-kel vágtak neki a poszt-Norbi időszaknak.

A Zengő Motorsport 2017-et is a WTCC-ben képzeli el, ahol számítanak is rájuk, hiszen a bajnokságnak nagy szüksége lesz Zengő Zoltán két Hondájára, hogy stabilan meglegyen a legalább 16 induló az összes versenyhétvégén.

99 NAGY Daniel (hun) Honda Civic team Zengo action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race at Losail  from November 23 to 25 Qatar - Photo Clement Marin / DPPI

99 NAGY Daniel (hun) Honda Civic team Zengo action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race at Losail from November 23 to 25 Qatar - Photo Clement Marin / DPPIFIA WTCC

Az elmúlt évek során már kiváló kapcsolat alakult ki az Eurosport Events és a magyar istálló között, nem véletlen, hogy a világbajnokság általános igazgatója is nagyon jó véleménnyel van a csapatról.

A Zengő Motorsport hűséges tagja a WTCC családnak, és rendkívül eredményes is. Ez a csapat fedezte fel Michelisz Norbertet, aki akkor még a hálószobájában szimulátorozott, mostanra pedig kétszeres privát WTCC bajnok lett belőle. Tavaly hosszú távú szerződést kapott a Honda gyári csapatától, és a 2017-es szezonnak már világbajnoki esélyesként vág neki. Semmi kétség, hogy Norbi felemelkedésében Zoltán munkájának is nagy szerepe volt, és Norbi az első, aki ezt büszkén elismeri” – mondta Francois Ribeiro a WTCC Blognak.

“Ám ezen a ponton, ahelyett, hogy befejezték volna, belevágtak egy új projektbe, és olyan fiatal tehetségeknek adnak lehetőséget, mint Ficza Ferenc és Nagy Dániel, de ne feledkezzünk meg Nagy Norbertről sem, aki az ETCC-ben indul velük.”

NAGY Daniel (hun) Honda Civic team zengo portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Portugal, Vila Real from July 24 to 26 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

NAGY Daniel (hun) Honda Civic team zengo portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Portugal, Vila Real from July 24 to 26 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPIFIA WTCC

A rájuk jellemző gondolkodásmód és az elmúlt években elért sikerek megerősítették, hogy a Zengő Motorsport egy vezető nemzetközi túraautó csapat, és nagyon boldogok vagyunk, hogy a WTCC és az ETCC családba tartoznak.”