Imago

Michelisz Norbi saját csapatot indít!!!

Michelisz Norbi saját csapatot indít!!!
By Eurosport

The 20/03/2017 at 11:40Updated The 20/03/2017 at 11:43

A Honda gyári pilótája hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy saját túraautó csapatot indít.

Hónapok óta dolgoztak már rajta, mára hivatalosság vált: Magyarország egyik legnépszerűbb sportolója a jövőben már nem csak autóversenyzőként, de csapattulajdonosként is megpróbál sikereket elérni, első lépésben megalapította M1RA istállót, amellyel indén a TCR Nemzetközi Sorozatban áll rajthoz.

A magyar csapat Michelisznek köszönhetően kiváló kapcsolatot ápol majd a JAS Motorsporttal, így nem is lehetett kérdés, hogy Honda Civic-kel indulnak a bajnokságban, méghozzá kettővel. Az egyiket a B3 Racingtől érkező Tassi Attila, a másikat pedig a WTCC-t is megjárt olasz Roberto Colciago vezeti majd.

A felszerelés és a legénység már együtt, a csapatvezetői feladatokat pedig Norbi versenymérnökének öccse, Bári Dávid látja majd el, aki 2012-ben még Wéber Gabi versenymérnöke volt a Túraautó Világbajnokságon, tavaly pedig a B3 csapatot irányított a TCR sorozatban.

MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Paul Ricard, Le Castellet, France from April 1 to 3 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Paul Ricard, Le Castellet, France from April 1 to 3 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPIFIA WTCC