FIA WTCC

Michelisz a WTCC-n kívül is szóba jöhet a Hondánál

Michelisz a WTCC-n kívül is szóba jöhet a Hondánál
By Eurosport

The 25/03/2017 at 21:43Updated The 25/03/2017 at 21:45

A Honda egyelőre csak 2017-tel foglalkozik, de adott esetben a WTCC-n kívül is számíthat Michelisz Norbira.

Furcsa időszakát éli a Túraautó Világbajnokság, hiszen miközben minimum az utóbbi hét év legizgalmasabb szezonjára készülünk, addig rengeteg a bizonytalanság a sorozat jövőjét illetően.

Mi lesz 2018-ban? Tényleg jönnek a TCR autók és Világkupává minősítik vissza VB-t? És mi lesz, ha úgy marad a bajnokság? Vagy összejön a Motorsport Világtanács által jóváhagyott terv, hogy 2019-től 550 lóerős szörnyekből álljon a mezőny? Ha igen, kik lesznek a szereplők?

Norbert Michelisz, Honda

Norbert Michelisz, HondaImago

A hivatalos kommunikáció szintjén a gyártók sem tudnak sokkal többet a bajnokság jövőjét illetően. Nyilván folyamatosan értesülnek a fejleményekről, ám amíg nincs végleges döntés, ők sem akarnak nyilvánosan állást foglalni.

A Hondánál is így matekoznak, ezért aztán hiába is próbáltam vélemény kiimádkozni a japán márka európai motorsport főnökéből, ő csak arról kívánt beszélni, ami már biztos. Ez pedig egyelőre 2017.

Egyelőre csak 2017-tel foglalkozunk, ugyanis nekünk sincs sokkal több információnk a következő szezonról, vagy azutáni időszakról. De ez nem nagy újdonság, hiszen a WTCC-s programunk kezdete óta minden évben újravizsgáltuk a projekt megtérülését. Egyszer sem jelentettük ki, hogy biztosan maradunk három évig” – mondta William de Braekeleer a WTCC Blognak.