Eurosport

Ilyet még sosem csinált Michelisz Norbi

Ilyet még sosem csinált Michelisz Norbi
By Eurosport

The 17/07/2017 at 13:37Updated The 17/07/2017 at 13:59

A magyar pilóta olyan eredményt ért el Argentínában, amire 2010 óta íródó pályafutása során még nem volt példa.

Fertelmesen indult, de történelmi eredménnyel ért véget Michelisz Norbi számára a Termas de Rio Hondóban megrendezett WTCC-hétvége vasárnapja, a magyar pilóta ugyanis az első futamon egy defekt miatt kiesett, a másodikat viszont némi szerencsével megnyerte, és így életében először sikerült egy szezonon belül két futamgyőzelmet szereznie.

A magyar pilóta Ryo Michigami motorcserés büntetése miatt a nyolcadik kockából indulhatott, lerajtolta Esteban Guerrierit, és már csapattársát, Tiago Monteirot szorongatta, amikor megtörtént a baj… A portugál a kettes kanyart szűken próbálta megkezdeni, de brutálisan elfékezte magát, még a motorhang mellett is hallani a kerekek csikorgását a közvetítésben. Emiatt képtelen volt elfordulni, egyenesen szélesre sodródott, és… és pont Norbi bal első kerekét találta telibe.

A felügyelők még csak nem is vizsgálták az esetet, gondolom versenybalesetnek tekintették az egészet, pedig jól látható, hogy senki sem ért hozzá Monteiróhoz, és semmi nem kényszerítette arra, hogy ilyen botorul rövidet fékezzen. Semmi, csak a hiúság, hogy mindenképpen Norbi előtt maradjon.

Az autósport egyik alapszabálya, hogy soha ne menj neki a csapattársadnak, Monteiro viszont egy simán elkerülhető hiba miatt gyakorlatilag kiütötte Norbit a versenyből, hiszen a magyar pilóta defektet kapott, és kiesett. A portugál a verseny után azzal védekezett, hogy hátulról meglökték, de jobban tette volna, ha előtte videózik egyet, mert a felvételekről egyértelműen látszik, nem ér hozzá senki.