Getty Images

Összetört a Honda tesztautója

Összetört a Honda tesztautója
By Eurosport

The 13/09/2017 at 13:12Updated The 13/09/2017 at 14:34

A WTCC Blog annak járt utána, milyen hatással lehet mindez a japán márka WTCC-s programjára.

Ahogy arról pillanatok alatt az egész motorsportos sajtó beszámolt, múlt héten közepén balesetet szenvedett Tiago Monteiro a Honda gyári csapatának barcelonai tesztjén. A portugál versenyzőt azonnal kórházba szállították, ám úgy tűnik, a Civic ezúttal is megvédte őt a sérüléstől.

A japán márka hivatalos közleménye nem sok részlettel szolgált, így a WTCC Blog megpróbált utánajárni, pontosan mi is történt a katalán pályán, és ennek milyen következményei lehetnek a Honda jövőbeni terveire.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a balesettel végződő tesztre egy nagyszabású rendezvény keretein belül került sor, amelyet a Honda és a Castrol a közös sikerek megünneplésére szervezett Barcelonában. Az esemény alkalmából Spanyolországba vitték a TC1-es tesztautót valamint az egyik TCR Hondát is, és ha már volt szekér meg kibérelt pálya is, akkor nincs az a földi hatalom, amely megakadályozhatna egy versenycsapatot a tesztelésben.

Tiago Monteiro (Front) will den nächsten Sieg

Tiago Monteiro (Front) will den nächsten SiegGetty Images

Érdekesség azonban, hogy az eredeti tervek szerint Tiago Monteiro nem is vezette volna az autót, ám úgy alakult a program, hogy végül a portugálnak is belefért néhány kör.

Mivel egyébként is a helyszínen voltunk, és napos, száraz időt mondtak, úgy döntöttünk, szervezünk egy tesztet csütörtökre, ahol Ryo Michigami vezeti az autót. Végül azonban nyílt egy lehetőség kedden is, és mivel Tiago a helyszínen volt a Castrol-rendezvény miatt, ő is lehetőséget kapott. Ezen a teszten történt a baleset” – mondta a Honda sajtófőnöke a WTCC Blognak.