V

olkswagenről Skodára vált a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős, amely idén a rali Európa-bajnokság összes futamán tervez elindulni.


Az elmúlt két évben Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző duó az idén egy Skoda Fabia R5 Evo-val vág neki a kontinensviadal versenyeinek - hangzott el a páros hétfői online sajtótájékoztatóján.
"Pályafutásom kétharmadát ezzel a márkával teljesítettem, a négyből három abszolút magyar bajnoki címet Skodával nyertem, így bizonyos értelemben mondhatjuk, hogy visszatértem" - nyilatkozott Herczig. Hozzátette, hogy a Skoda Rally Team Hungaria versenyautóját a magyar Topp Cars Team készíti majd fel az Eb-re.
WRC
Kalle Rovanperä nyerte az Új-Zéland Ralit
02/10/2022 - 17:04
A márkaváltásról a versenyző azt mondta, két tavalyi esemény következménye, miután egyrészt a Volkswagen úgy döntött, hogy nem fejleszti tovább az R5-ös versenyautóját, ugyanakkor ők 2020 végén már a Skodához való visszatérésen gondolkodtak.
Herczig kiemelte, az elmúlt években leginkább az okozott gondot, hogy keveset ültek a versenyautóban, mert nem volt elegendő tesztelési lehetőségük, most viszont változik a helyzet.
"Magyarországon egyedülálló tesztprogramot teljesíthetünk, és ez a mi sportágunkban kimondhatatlanul fontos faktornak számít" - jelentette ki a versenyző, aki azt is elmondta, március közepére tervezik az első tesztet itthon, ezt egy újabb követi majd áprilisban, és még az Eb-rajt előtt, május elején is szeretnének gyakorolni az Azori-szigeteken.
Herczigék 2018-ban hatodikak, 2019-ben ötödikek, tavaly pedig tizedikek voltak az összetett pontversenyben.
A rali Eb idei szezonja a tervek szerint május elején kezdődik az Azori-szigeteken, majd sorrendben Lengyelország, Lettország, Olaszország, Csehország és Portugália következik, október 22. és 24. között pedig Nyíregyházán és környékén a Rally Hungary-re kerül sor. Az idei utolsó Európa-bajnoki viadalt a Kanári-szigetekre tervezik november 18. és 20. között.
MTI
WRC
A Hyundai letarolta az Akropoilsz-ralit
11/09/2022 - 14:14
WRC
Ogier kétkeréken, és még pár csattanás – a WRC-idényzáró forró pillanatai
24/11/2021 - 13:40