Azt már megszoktuk, hogy a Dakar Ralin induló járművek a legritkább esetben érnek be olyan állapotban a táborba, ahogy az előzőből elindultak. Azt is, hogy bármekkora lehet a sivatag, néha egymással is összeütköznek. Na de ezt...


Az idei Dakar Ralin szintet léptett a veszélyes találkozások fogalma: a kamionok versenyének egyik esélyese konkrétan a TV-sek helikopterével akadt össze. 
Operatőrök szokták mondani, hogy az ember nem lehet túl közel az eseményekhez. De igen... A Dakar TV-s csapatának egyik helikoptere éppen nagyon közeli felvételeket próbált készíteni Anton Shibalov, Dimitrii Nikitin és Ivan Tatarinov Kamazáról, amikor számukra váratlan dolog történt. 
WRC
Herczigék Volkswagenről Skodára váltanak és teljes szezont terveznek
22/02/2021 12:05
A nagy tempóval száguldó kamiont megdobta egy bucka, és pont annyira emelkedett fel, hogy összeakadt a helikopter talpával. Szerencsére nagyobb baj nem történt, a pilóta egyből felhúzta a gépet, és a Kamaz csapat elmondása szerint egyedül a tetőre szerelt légbeömlő tört szét. 
Ennek azért sokkal csúnyább vége is lehetett volna...
Shibalov végül második lett a kamionosok versenyében a szintén kamazos Dimitry Sotnikov, Ruslan Akhmadeev, Ilgiz Akhmedzianov mögött. 
WRC
Peterhansel 14. diadala, Sainz nyerte a Dakar  utolsó szakaszát
15/01/2021 11:50
WRC
Elhunyt a Dakaron vasárnap balesetet szenvedett motoros
15/01/2021 08:59