Azt már megszoktuk, hogy a Dakar Ralin induló járművek a legritkább esetben érnek be olyan állapotban a táborba, ahogy az előzőből elindultak. Azt is, hogy bármekkora lehet a sivatag, néha egymással is összeütköznek. Na de ezt...


Az idei Dakar Ralin szintet léptett a veszélyes találkozások fogalma: a kamionok versenyének egyik esélyese konkrétan a TV-sek helikopterével akadt össze. 
Operatőrök szokták mondani, hogy az ember nem lehet túl közel az eseményekhez. De igen... A Dakar TV-s csapatának egyik helikoptere éppen nagyon közeli felvételeket próbált készíteni Anton Shibalov, Dimitrii Nikitin és Ivan Tatarinov Kamazáról, amikor számukra váratlan dolog történt. 
WRC
Ogier kétkeréken, és még pár csattanás – a WRC-idényzáró forró pillanatai
24/11/2021 13:40
A nagy tempóval száguldó kamiont megdobta egy bucka, és pont annyira emelkedett fel, hogy összeakadt a helikopter talpával. Szerencsére nagyobb baj nem történt, a pilóta egyből felhúzta a gépet, és a Kamaz csapat elmondása szerint egyedül a tetőre szerelt légbeömlő tört szét. 
Ennek azért sokkal csúnyább vége is lehetett volna...
Shibalov végül második lett a kamionosok versenyében a szintén kamazos Dimitry Sotnikov, Ruslan Akhmadeev, Ilgiz Akhmedzianov mögött. 
Monza Rali
Sébastien Ogier megint megcsinálta, zsákban a 8. vb-cím
21/11/2021 14:52
WRC
Sebastien Loeb ősi rivális csapatánál térhet vissza a WRC-be
18/11/2021 10:32