Számítani lehetett rá, hogy rendkívül ütős mezőny gyűlik majd össze az év legjobban várt szimulátor versenyén, a virtuális Le Mans 24h-n, de ez talán még a merész elképzeléseket is kezdi túlszárnyalni.


Tegnap bejelentették, hogy két F1-es pilóta, Max Verstappen és Lando Norris is ott lesz, méghozzá az LMP2-es kategóriában. A Red Bull és a McLaren versenyzője a Team Redline alakulatnál indul majd két szimulátoros profi, Greger Huttu és Atze Kerkoff oldalán. 
Verstappen és Norris feltűnése abból a szempontból nem meglepő, hogy a Formula 1 mezőnyéből talán ők ketten a legaktívabbak az online versenyeken. Négyük közül a brit az egyetlen, aki indult már valódi 24 órás versenyen, 2018-ban a United Autosport pilótája volt Daytonában. 
Le Mans 24hr
Idén sem lesz Le Mans 24h júniusban
04/03/2021 14:03
A Team Redline szimulátorcsapat ezen kívül a Jota két autójának felkészítéséért is felel, és nemrég az ő pilótafelállásukat is nyilvánosságra hozták.
Őszre tolták a Le Mans 24h-t? Mégis lesz mit nézni az Eurosporton az eredeti időpontban is | Eurosport
A koronavírus járvány miatt szeptember 19-20-ra halasztották az idei Le Mans 24 órás autóversenyt, ám ez nem jelenti azt, hogy az eredeti időpontban, június 13-14-én gazolni fogunk egész hétvégén. Az ACO, az Endurance Világbajnokság és a Motorsport Games közös szervezésében ebben az időpontban megrendezik a virtuális Le Mans 24h-t, melynek legfontosabb időszakait az Eurosport is élőben közvetíti.
Az egyik Jota/Redline Orecában Felix Rosenqvis és Antonio Felix da Costa lesz a két valódi versenyző, hozzájuk pedig Rudy van Buren és Kevin Siggy csatlakozik. A másik autón Will Stevens, Gabriel Aubry valamint Dominik Farber és Aleksi Uusi-Jaakola osztozik majd. 
De ha már itt tartunk: virított a Panis Racing is, amely szintén két Oreca 07-Gibsont indít az LMP2-ben. Az egyik autójukban az 1996-os monacói győztes Olivier Panis fiával, a Zengő Motorsportnál is megfordult Aureliennel indul, hozzájuk pedig Nuno Pinto, és az eSport WTCR-ben megismert Pinczés Ádám csatlakozik.

pinczes-adam-sim.jpg

Fotó: Eurosport

A másik autót Tristan Vautier és Nico Jamin kapta meg, akit szintén két szimulátoros profi, Hany Alsabti és Thibault Cazaubon segíti majd. 
Két GT-csapat is nyilvánosságra hozta az összeállítását: a WTCR-ből is ismert WRT, valamint a Corvette-el versenyző R8G Esport Team. 
WRT: Kelvin van der Linde, Dries Vanthoor, Fabrice Cornelis, Arne Schoonvliet.
R8G Esport Team: Daniel Juncadella, Mathias Beche, Risto Kappet, Eran Jajovski.
A Le Mans 24h eredeti időpontjára (június 13-14) tervezett szimulátorverseny egyes szakaszait az Eurosport is élőben közvetíti. Ráadásul azon a héten hétfőtől szombatig minden nap újra átélhetik egy korábbi Le Mans-i verseny izgalmait. 
Le Mans 24hr
Na, kábé ilyennek képzeltünk egy Le Mans Hypercart - fotók, videók
25/02/2021 22:02
Le Mans 24hr
Történelmi pillanat: a Ferrari visszatér Le Mans-ba és az Endurance VB-re
24/02/2021 16:13