Újabb két F1-es pilóta neve került fel a két hét múlva esedékes Le Mans 24h szimulátorverseny nevezési listájára: a Ferrari sztárja, Charles Leclerc és az Alfa Romeo-nál versenyző Antonio Giovinazzi vezeti majd az egyik Ferrari 488 GTE autót. 


A valóságban az olasz gyártó hivatalos GT-csapatának számító AF Corse három egységet indít a GT-géposztályban, amelyben az 488-ak mellett Aston Martinok, Porschék és Corvettek szerepelnek majd. 
A mai nap egyébként leginkább a GT-s bejelentésekről szólt, hiszen a Ferrari mellett a Corvette is virított, náluk a gyári pilóták közül Jan Magnussen, Nicky Catsburg, Jordan Taylor és Tommy Milner indul majd.
Le Mans 24hr
Idén sem lesz Le Mans 24h júniusban
04/03/2021 14:03
Akárcsak a valódi versenyen, az LMP2-ben induló Richard Mille Racing Team itt is tisztán női egységet nevezett: Katherine Legge, Tatiana Calderon és Sophia Flörsch mellé egy profi szimulátoros lány, Emily Jones csatlakozik be negyedikként.

Richard-mille-racing-lm.png

Fotó: Eurosport

Terített a Cool Racing is, náluk az állandó versenyzők közül Nicolas Lapierre és Antonin Borga osztja majd meg az autót két számítógépes menővel. 
Az első hivatalos virtuális Le Mans 24h azután született meg, hogy a járvány következtében szeptember végére halasztották a világ legnagyobb hosszútávú versenyét. A szimulátoros világban két kategória lesz: LMP2 és GTE, a csapatoknak pedig legalább két valódi versenyzőt kell nevezniük, a másik kettő viszont lehet szimulátoros profi is.
Így áll most a virtuális Le Mans 24h nevezési listája:

LM24-virtualis-0530.jpg

Fotó: Eurosport

A június 13-14 között zajló szimulátoros Le Mans-t az Eurosport is közvetíti: élőben lesz nézhető az első és az utolsó két óra, valamint a szombat este nyolc és tíz óra közti szakasz. 
Le Mans 24hr
Na, kábé ilyennek képzeltünk egy Le Mans Hypercart - fotók, videók
25/02/2021 22:02
Le Mans 24hr
Történelmi pillanat: a Ferrari visszatér Le Mans-ba és az Endurance VB-re
24/02/2021 16:13