Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Idén sem lesz Le Mans 24h júniusban

Eurosport
Eurosport

Publikálva 04/03/2021 - 15:03 GMT+1

Egyhuzamban másodszor kell elhalasztani a világ legnagyobb motorsport eseményét.

Fotó: Eurosport

Egymást követő második alkalommal kell elhalasztani a Le Mans 24h-t; a koronavírus és az oltáshelyzet körüli bizonytalanságok miatt június helyett augusztusban rendezik a világ egyik legnagyobb motorsport eseményét. 

Az eredeti időpont június 12-13 lett volna, ám a szervező ACO döntése értelmében a versenyt tíz héttel később augusztus 21-22 között tartják.
A halasztásra azért került sor, mert sok más sporteseményhez hasonlóan a Le Mans 24h is szeretné elkerülni, hogy ismét zárt kapuk mögött kelljen megrendezni a versenyt. A világ legfontosabb sportautó futama évről évre 200-250 ezer néző előtt fut, ám jelenleg nehéz garantálni, hogy június közepére lesz olyan jó a helyzet Európában, hogy a La Sarthe pálya megnyithassa kapuit. 
"Nehéz volt meghozni, de ez a helyes döntést. Elképzelhetetlen számunkra, hogy másodszor is zárt kapuk mögött rendezzük meg a Le Mans 24h-t. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, és hogy a versenyzőink tisztán lássanak az egész szezon kapcsán" - mondta Pierre Fillon, az ACO elnöke. 
A döntés miatt átalakul az Endurance Világbajnokság naptára, hiszen Le Mans így nem a második, hanem a harmadik verseny lesz, a május spai és a júliusi monzai forduló után. 
A Le Mans 24 halasztása más bajnokságokat is érinthet, hiszen csak a sportautó sorozatok között van kettő, amely azon a hétvégén fordulót rendez. Az Intercontinental GT Challenge-ben a Suzukai 10 órás van akkor, az IMSA WeatherTech Sportscar Championshipben pedig a Virginia International Raceway-en tartanak versenyt. 
Az olimpiai játékokkal viszont nem lesz ütközés, hiszen Tokióban augusztus 8-án rendezik a záróünnepséget. 
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés