Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem vár a Lamborghinitől azonnali, hirtelen fejlődést Daniil Kvyat

Lantos András

Frissítve 14/03/2024 - 06:22 GMT+1

Visszafogottra sikerült a Lambroghini bemutatkozása a WEC csúcskategóriájában, és a márka korábbi forma-1-es pilótája, Daniil Kvyat nem számít hirtelen javulásra. Az orosz pilóta szerint fontos, hogy realista célokat fogalmazzanak meg az idei évre.

Lamborghini S63

Fotó: DPPI

Az egyszem Lamborghini SC63 a 14. helyen zárta a Katar 1812 km-t, és öt kör hátrányt kapott a győztes #6 Porsche Penske autótól.
Az olaszok LMDh-autója tempóban elmaradt a riválisoktól, de egy futóműprobléma is hátráltatta őket, amit – a biztonság kedvéért – a szükségesnél alaposabban vizsgáltak ki a verseny alatt.
Daniil Kvyat szerint a legfontosabb, hogy teljesítették a versenyt, és a Katarban tapasztaltak jó alapot jelenthetnek a további fejlődéshez.
„Hasznosítani fogjuk, amit most tanultunk. Nem számítunk nagy előrelépésre; realistának kell maradnunk, de el kell kezdeni feldolgozni, amit Katarban tanultunk” – mondta Kvyat.
„Nem hiszem, hogy sokkal többet látunk majd a következő versenyen, de a távolabbi jövőben már inkább. Rengeteg dolog van, amivel fejlődhetünk. Most összemérhettük magunkat a többekkel versenykörülmények között, és ebből sokat fogunk tanulni.”
picture

Lamborghini SC63

Fotó: From Official Website

Az autó alapvetően megbízhatóan ment, és a verseny bizonyos szakaszában még szorongatni is tudta a balesete miatt hátrébb csúszó #51 Ferrarit.
„Kisebb gondok voltak csak, semmi komoly. Néha a kelleténél óvatosabbak voltunk, hogy biztosra menjünk, minden rendben az autóval. Emiatt veszítettünk időt. De semmi komoly, úgyhogy elismerésem a srácoknak a megbízhatóságért.”
„A legfontosabb, hogy megláttuk a kockás zászlót. Ez a hétvége egy biztos alap lesz. Túl vagyunk az első kvali-szimuláción, valamint az első versenyünkün, és nagyon fontos volt, hogy sok adatot gyűjtsünk. Olyan volt ez, mint egy jó hosszú teszt” – zárta Kvyat.
A Lamborghini ezen a hétvégén mutatkozik be az IMSA-bajnokságban a Sebring 12h-n, a következő WEC-futamot pedig április 21-én rendezik Imolában, ami a márka hazai versenye lesz.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés