Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Toyota lett a Hypercar-kategóira első győztese – videóösszefoglaló

Lantos András

Publikálva 01/05/2021 - 20:52 GMT+2

Nem történt óriási meglepetés a Spa 6 óráson, mégis izgalmas volt az Endurance Világbajnokság idénynyitója.

Toyota GR010 , Spa, 2021 (Nico Mombaerts/AdrenalMedia.com)

Fotó: From Official Website

Hónapokkal az eredetileg tervezett időpont után, de elrajtolt az FIA WEC 2021-es szezonja, ahol bemutatkozott az LMH, a hosszútávú versenyzés új királykategóriája.

A Le Mans Hypercar-ok első versenyét a #8-as Toyota nyerte Sebastien Buemivel, Kazuki Nakajimával és Brendon Hartley-val. Ez papírforma, de volt azért fordulat a negyednapos futamon.
Az idei szezonban még használható régi LMP1-es autó, a Rebellionból Alpine-ra keresztelt gép például szépen tartotta a Toyoták tempóját, és végül a japánok #7-es autójának hibáit kihasználva második lett.
A verseny előtt sokan aggódtak amiatt, hogy kicsi lesz a különbség az LMH és a P2 között, ám ez a versenyen nem okozott gondot. Az elején még bele tudtak piszkálni néha a kis prototípusok, de utána – ha nem is akkora különbséggel, mint eddig – de helyre állt a rend.
Az LMP2-ben a címvédő United Autosport (Phil Hanson, Filipe Albuquerque, Fabio Scherer) győzött, ez egyre soványodó GTE Pro kategóriát pedig a #92-es Porsche (Kevin Estre, Neel Jani) nyerte domináns versenyzéssel.
A GTE Am-ben is a címvédő egység nyitott győzelemmel, az AF Corse Ferrarija (Francois Perrodo, Nicklas Nielsen, Alessio Rovera) győzött.
Összefoglaló az Endurance Világbajnokság idénynyitójáról:
picture

A Toyota lett a Hypercar-kategória első győztese

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés