24 óra kőkemény versenyzés után a legutolsó körében állt meg az LMP2-es kategóriát vezető #41-es WRT Oreca. A belga alakulat nemrég érdekes részleteket árult el a körülményekről.

Az egész napos verseny leintése után az autók a szabályok értelmében zárt területre kerültek, így WRT-s szerelők csak hétfőn állhattak neki az okok pontos felderítésének.
A parc fermében viszont olyan dolog történt, amire a vasárnapi események után egyáltalán nem számítottak.
24 Heures du Mans
Majdnem elütötték Le Mans-ban a versenyt leintő embert
25/08/2021 10:45
„Valósággal sokkoló meglepetés volt, hogy hétfő reggel, amikor a szerelőink elhozták az autót a parc ferméből, a motor első gombnyomásra beindult, és teljesen egészséges hangon muzsikált”– olvashatóa csapat közleményében.
Ez egyrészt szuper, hiszen kinek jön jól egy motorcsere, másrészt azonnal felveti a kérdést: akkor mi a frásznak nem bírt még ki három és fél percet? A WRT szerelők első dolga az volt, hogy ezt kiderítsék.
„A további vizsgálat kimutatta, hogy egy elektromos rövidzárlat okozott pillanatnyi működési zavart a vezérlő elektronikában. A motor és a tartozékok hibátlan állapotban voltak, akárcsak a komplett üzemanyag rendszer, és még 20 liter benzin maradt a tankban.”
Le Mans kegyetlen, főleg, amikor rájössz, hogy életed egyik legnagyobb győzelme egy idióta rövidzárlaton ment el.
24 Heures du Mans
Egy hajmeresztő ötlet mentette meg a Toyotát Le Mans-ban
02/09/2021 18:35
24 Heures du Mans
Közel volt a vég a két Toyota számára Le Mans-ban
01/09/2021 07:31