Vincze Balázs követi Benedek Tibort az UVSE vízilabdacsapatának vezetőedzői posztján. A háromszoros olimpiai bajnok Benedek hétfőn jelentette be, hogy visszavonul minden sportággal kapcsolatos tevékenységtől.


Benedek Tibor, az UVSE Mestere visszavonult minden vízilabdás tevékenységtől | Eurosport
Benedek Tibor, az UVSE vezetőedzője aklub honlapján és Facebook-oldalán olvasható közleményben jelentette be, hogy május 1-jei dátummal visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől. Döntését nem indokolta meg, kizárólag magánjellegű okokból határozott így. Benedek Tibor a második szezonját töltötte az UVSE OB I-es férfi vízilabdacsapatának és ifjúsági együttesének kispadján.
Az UVSE a Facebook-oldalán közölte kedden, hogy Vincze Balázs a férficsapat új vezetőedzőjeként és szakmai igazgatójaként csatlakozik a klubhoz. Lovas Péter elnökkel már alá is írták a szerződést.
Tokyo 2020
Szédületes játékkal győzték le a magyar női pólósok a szuperfavorit amerikaiakat
2 ÓRÁJA
"Furcsa érzésem van! Játékosként én passzoltam Tibinek, most tőle kaptam egy átadást. Igyekszem gólra váltani, ahogy Ő tette ezt megszámlálhatatlan alkalommal. Jó érzés újra újpesti klub kötelékébe tartozni" - idézte a közlemény az új trénert.
Vincze Balázs 1978-ban kezdett vízilabdázni az Újpesti Dózsában, sokszoros magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnok, Világkupa-győztes, három olimpián is részt vett - írják. 1991-ben az év játékosának választották és meghatározó tagja volt annak az Újpestnek, amely 1993-ban LEN Kupát, majd egy évvel később Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert.
Játékos karrierjét követően, 2005-től 2010-ig a BVSC vezetőedzője volt, majd a Szegedet irányította. 2014-től az OSC vezetőedzője volt, 2017 nyarától Szombathelyen lett szakmai igazgató, 2018-tól az utánpótlás bizottság tagja és U12-U15 közötti korosztály szövetségi kapitánya.
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor még hétfőn azt írta, örömére szolgál, hogy a helyét remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adja át a hátralévő hónapokra a felnőtt csapat irányítását.
MTI
Tokyo 2020
A mindent eldöntő, utolsó perces magyar gól
3 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Idegállapotba lehet kerülni a japánok stílusától, de csak legyűrték őket férfi pólósaink
21 ÓRÁJA