Vizes vb 2022 - Märcz Tamás játékosai készen állnak a negyeddöntőre

Az együttes gyakorlatilag a torna első mérkőzésén biztosította helyét a nyolc között azzal, hogy a csoport második legerősebb ellenfelét, Montenegrót legyőzte, hiszen előzetesen a brazil és a georgiai együttes sem jelenthetett akadályt.
"Három teljesen különböző meccset játszottunk, alapvetően a Montenegró elleni találkozóra készültünk fel, hiszen tudtuk, azon múlik a csoportgyőzelem, viszont az intenzitást megpróbáltuk Brazília és Georgia ellen is fenntartani, attól függetlenül, hogy tudtuk, mindkét találkozón elvárható a siker" - mondta az MTI-nek hétfőn a csapat szálláshelyén a szakember. Megjegyezte, hogy Georgia az elmúlt öt-tíz évben sokat javult, ennek ellenére elfogadhatatlan a tőle kapott 14 gól. A tréner hozzátette, azért ezen a találkozón is voltak pozitívumok, mint a támadásvezetés és a befejezések.
Vízilabda
A Fradit is edző Varga Zsolt veszi át a férfi vízilabda-válogatott irányítását
20/07/2022 14:19
Ez a társaság képes arra, hogy mentálisan hangsúlyossá tegye egy pontját a tornának, biztosan mindenki így gondolkodik és a negyeddöntő lesz ez"
- mondta Märcz Tamás.
A játékvezetéssel kapcsolatban a tréner megjegyezte, el kell fogadniuk, hogy a bírók sokkal könnyebben, szinte már az első fizikai kontaktusra kiállítást ítélnek, ugyanakkor erre lehet a csapatnak ellenszere, ezekből már be is vetett párat.
A magyarok szerdán 21 órakor szállnak vízbe a címvédő olaszok ellen, Märcz Tamás szerint ilyenkor a két edző már csak minimális dolgokkal tudja meglepni a másikat, vagy esetleg a korábban kevesebbet, de hatékonyabban használt támadó és védekezési figurákat veti be.
A tréner a Georgia ellen megsérült Vogel Somával kapcsolatban elmondta, a Ferencváros kapusa szerencsére jól van, csak egy "szép kis monoklit" visel a szeme alatt.
(MTI)
Vízilabda
A hazai vb-7. hely nem fért bele: menesztették Märcz Tamást a válogatott éléről
18/07/2022 13:50
Világbajnokság
Férfi pólósaink másodszor is megverték Montenegrót, megvan a 7. hely a vb-n
03/07/2022 12:09