Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Manherczék sok gólt szerezve és benyelve nyerték harmadik vb-meccsüket, még csak most jön a java

Takács Márton

Publikálva 26/06/2022 - 07:07 GMT+2

Märcz Tamás csapata 18-14-re győzött Georgia ellen a vízilabda világbajnokság budapesti csoportjának harmadik fordulójában. A harmadik siker csoportelsőséget és szabadnapot ér a mieinknek. Helyszíni riportunk a Margitszigetről Pohl Zoltán, Manhercz Krisztián és a szövetségi kapitány nyilatkozatával.

Manhercz Krisztián lett a meccs legjobbja - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Férfi pólósaink csoportelsőként negyeddöntősök, szerdán játszanak legközelebb a vb-n.
Egy remekül játszó georgiai csapattal találta szemben magát a magyar férfi vízilabda-válogatott szombat este. 3-1-is meglépett a sok honosított játékossal felálló rivális, 4-3-nál vezettek először Vámos Mártonék, és onnan végig, de egyáltalán nem volt ez egy könnyű parti, sőt.
Sok gólt lőttek a mieink, de rengeteget is kaptak. Elöl főleg Zalánki Gergő (4/4) és Manhercz Krisztián villogott (7/4), ahogy dicsérhető a centereink játéka is, Mezei Tamás ráadásul mindkét kapura lövését gólra váltotta.
A csoportelsőség szabadnapot ér, hétfőn nem ugrik vízbe a csapat, legközelebb szerda este lesz jelenése a mieinknek, amikor az olasz-ausztrál nyolcaddöntő győztese lesz az ellenfelünk.
Pohl Zoltán félévet hagyott ki sérülés miatt, ahhoz képest elég gyorsan felvette a ritmust a vb-n saját bevallása szerint is.
"Tudtuk, hogy kemény lesz, főleg az eleje. Úgy beszéltük meg, hogy az elejétől kezdve álljunk bele keményen. Több hibánk is akadt védekezésben, amit nem engedhetünk meg magunknak a következő meccsen, rengeteg gólt kaptunk tényleg. Nem volt egyszerű visszarázódni, hiszen idén először a bajnoki döntőben játszottam. A hazai vb extra motiváció volt. Egyre jobban érzem magam, bírja a vállam is és meccsről meccsre jobb vagyok."
picture

Pohl Zoltán eddig nagyon élvezi a vb-t - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

A meccs legjobbjának járó Benedek Tibor-díjat Manhercz Krisztián érdemelte ki, majd így értékelt:
"A csoportkör úgy alakult, ahogy szerettük volna, a védekezésünkkel a három meccset tekintve nyilván nem lehetünk teljesen elégedettek, a támadójátékunkkal annál inkább. A következő mérkőzésünk teljesen más kávéház lesz, innentől élet-halál meccsek jönnek, csak rangadók. Megfelelően hozzá tudtunk szokni a publikumhoz és ők is hozzánk. Jól fog jönni az az egy plusz pihenőnap."
Märcz Tamás kiemelte csapata játékának negatív és pozitív elemeit is:
"A grúz csapat megcsillogtatta a saját erényeit, megköszönhetjük nekik, hogy ilyen intenzitással és jól játszottak, minden gratuláció megilleti őket. Kritikusnak kell lennünk saját magunkkal szemben, nem is emberhátrányból kaptuk a legtöbb könnyű és kellemetlen gólt, inkább a zónavédekezés volt lyukas, kevés volt a kéz, a védés, a harmónia a játékosok között.
A támadójátékunk szórakoztatóan és gördülékenyen ment, gyors és lendületes volt a csapat, sok jó helyzetet alakítottunk ki. A szünnapunk ellenére igyekszünk meccsben maradni, megvan a tervünk erre is."
picture

Ha nem is öt, amennyit Märcz Tamás mutat, négy azért lett közte a végére - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

19. FINA világbajnokság, vízilabda
férfiak, A-csoport, 3. forduló, Budapest
Magyarország-Georgia 18-14 (3-3, 7-3, 4-5, 4-3)
a magyar gólszerzők: Manhercz, Zalánki 4-4, Vámos 3, Mezei 2, Pohl, Angyal, Varga, Jansik, Burián 1-1

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés