Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gennyes meccset nyertek meg Bíró Attila szerint az ausztrálok ellen a vb-n női vízilabdázóink

Takács Márton

Publikálva 29/06/2022 - 07:07 GMT+2

A magyar női pólócsapat borzasztó nehéz negyeddöntőt nyert meg Ausztrália ellen. A 7-6-os siker után két nappal Hollandia következik a legjobb négy között. Helyszíni tudósításunk a Margitszigetről Keszthelyi Rita, Rybanska Natasa és Bíró Attila nyilatkozatával.

Parkes Rebecca nagyon szoros őrizetet kapott - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Éremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott a hazai világbajnokságon.
Amikor az ausztrál kapus, Gabriella Palm védési hatékonysága elérte a 70%-ot, lehetett bennünk félsz. Miközben hátul zártunk, mint a retesz a két korán bekapott centerakciógólt leszámítva, és Magyari Alda is belejött, 60%-kal zárt végül a magyar kapuban.
Ezúttal a védekezésével, a küzdeni tudásával nyerte meg a csapat a legfontosabb meccsét, a negyeddöntőt. Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Keszthelyi Rita is remekelt hátul, elöl pedig Rybanska és Keszthelyi villanásai eldöntötték a partit. A középső két negyedet 1-0-ra és 2-0-ra nyerték a mieink, a 7-6-os siker pedig azt jelenti, hogy a csütörtöki elődöntőben Hollandia következik.
A mezőnyben és mindkét kapu előtt is Keszthelyi Rita volt a mezőny egyik legjobbja:
"Nagyon nehéz volt, fizikálisan főleg, legalábbis én nagyon elfáradtam. Azt terveztük, hogy bizonyos játékosaik ne jussanak szerephez, ezt maximálisan teljesítettük. Nagyon jó volt a védekezésünk, rengetegek blokkoltunk, Alda is jól védett. Elöl feszültek és türelmetlenek voltunk, de ezen egy bizonyos pont után tovább tudtunk lendülni. Az elődöntőben mindenképpen több kell majd. Ha így játszunk, ilyen védekezéssel, ennyi blokkunk lesz, elöl mindig lesz egy-két olyan ember, aki be fog találni.
A hollandokon még nem gondolkoztam, szeretnék levezetni, pihenni, aludni. Szerdán pedig úgy felkelni friss fejjel és testtel, hogy onnantól teljes fókuszban ők lesznek. Aznap két edzésünk és két videózásunk lesz, a legjobb tudásunk szerint fogunk felkészülni, aztán meglátjuk, mit tudunk kihozni magunkból."
Rybanska Natasa (jobbra) nagyot játszott - Fotó: Koszticsák Szilárd
Kulcsfontosságú blokk és két gól elöl, Rybanska Natasa kapta a Benedek Tibor-díjat:
"A védekezés volt a győzelmünk kulcsa, támadásban nagyon nehezen mentek be a gólok, nem voltunk túl pontosak. Ezért kellett olyan jól védekezni, és kevesebb gólt kapni, mint amennyit sikerült belőni. Nagy szívvel és lélekkel ki tudtuk pótolni, ami elöl hiányzott. Azért se voltak olyan fontosak a lövések, mert nagyon elfáradtunk a gyilkos szoros miatt. Nem álltunk meg, folyamatosan mozogtunk, ahogy megbeszéltük. Mindenki végig azt csinálta, amiben hittünk."
A szövetségi kapitány, Bíró Attila így értékelt a mérkőzés után:
"Nem gondoltam volna, hogy ennyire gennyes lesz ez a meccs. Jobb szót nem tudok rá mondani, ez tényleg ilyen volt. Ez a csapat sokszor megmutatta, hogy tud jól vízilabdázni, most megmutatta, hogy küzdeni és harcolni is tud. Ez egy kiszenvedett, kiküzdött, kiharcolt, kibrusztolt, kierőszakolt győzelem volt. Megmutattuk, hogy tudunk védekezni, hogy ha Aldának sok segítséget adunk, akkor ő is visszasegít és meghálálja ezt.
A védekezésünk az első negyed két centerakciógólja kivételével hibátlan volt. Elöl lesz még mit javítanunk, de teljesen más lesz a hollandok elleni. Nagyobb taktikai csata lesz, hasonló fizikai küzdelemmel. Picivel jobb egyéni teljesítmény, koncentráltság és nagyobb higgadtság kell elöl ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk elöl, és akkor meg tudjuk verni őket is."
picture

Szilágyi Dorottya ezúttal védekezésben alkotott maradandót - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

19. FINA világbajnokság, vízilabda
Budapest, nők, negyeddöntő
Ausztrália-Magyarország 6-7 (3-2, 0-1, 0-2, 3-2)
Hajós-uszoda, vezette: Goldenberg (amerikai), Colombo (olasz)
Ausztrália: Palm - Halligan 3, Andrews 1, Ridge, Aranchini, Mihailovic 1, Ballesty 1. Csere: Casey, Fasala, Leeson, Kearns, Longman. Szövetségi kapitány: Paul Oberman
Magyarország: Magyari - Szilágyi, Vályi 1, Gurisatti 1, Máté, Parkes, Keszthelyi-Nagy 3. Csere: Mahieu, Leimeter, Rybanska 2, Faragó, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés