Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A női pólósok kapitánya örül, hogy csapata még nincs csúcsformában

Takács Márton

Frissítve 14/07/2021 - 12:36 GMT+2

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila a csapata hétfő reggeli edzése után mesélt honlapunknak együttese jelenlegi állapotáról és a tokiói olimpiáig hátralévő időszak feladatairól.

Bíró Attila eligazítása - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

A taktikai elemek csiszolgatására is van még ideje a csapatnak.

A múlt hét elején a SEAT-kupa keretében játszott két nap alatt két mérkőzést a magyar csapat Kanadával. Az első partin dadogott a mieink játéka, nem volt meg a játék megfelelő ritmusa és sebessége. A második meccs már jobban sikerült, de Bíró Attila még az ott látottakkal sem volt elégedett.
"Örülök, hogy nem voltunk még csúcsformában, nagy bajban lennénk, ha brillíroztunk volna mindkét meccsen. A második, hatgólos győzelmünk alkalmával sem voltam elégedett, még ha fizikálisan és taktikailag is bedaráltuk Kanadát. Ez az első mérkőzésen abszolút nem sikerült, ott kifejezetten gyenge játékot nyújtottunk. Az volt a kilencedik hetünk együtt a nyári felkészülés alatt, a terhelés és menetelés után, amit a nyáron eddig nyújtottunk, ez nem csoda. Voltak nagyon kemény periódusai ennek az időszaknak, most volt egy kis pihenő, két hét múlva jobb formában leszünk."
Érdekes volt látni, hogy hétfőn egy kapus - Magyari Alda – volt beírva, Gangl Edina a kispadon ülve nézte végig a találkozót, és vezette a statisztikát. Egyre több helyről lehet hallani, hogy a tokiói olimpián a bevethető 12+1 játékos miatt lesz olyan meccs, amikor csak az egyik kapus lesz benevezve az aktuális mérkőzésre, hogy az esetleges kipontozódások miatt inkább eggyel több mezőnyjátékosra lehessen számítani.
Vajon Bíró Attila mennyire tervezi bevetni ezt a fegyvert az olimpián?
"Azt, hogy mennyiszer fogunk egy kapussal felállni, nem tudom még megmondani, de biztos lesz ilyen alkalom. Ez függ az ellenféltől, a játékvezetői stílustól - ami sajnos világversenyen belül, az első négy csoportkör után is szokott változni -, attól, mennyire tolerálják a védekezésünket, mennyire kell tartanunk a kipontozódásoktól. Az a lényeg, hogy ezt biztosan ki fogjuk próbálni, egyébként jó néhány csapat fog élni ezzel a lehetőséggel. Egy plusz mezőnyjátékos nagyon sokat számít, ugyanakkor az is tény, hogy egy kapuson elmehet egy meccs, adott esetben egy ki-ki mérkőzés is, egy negyeddöntőben, vagy elődöntőben már kellhet a másik kapus is."
picture

Bíró Attila meccs közben - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

A női válogatott július 26-án, az oroszok ellen kezdi meg olimpiai szereplését. A rajtig hátralévő idő programjáról, tennivalóiról is mesélt nekünk a szövetségi kapitány.
"Van néhány olyan dolog, amit még csak most kezdtünk el gyakorolni. Pontosan azért, mert magamat ismerve ezeket előhúztam volna egy-egy meccsen, amikor már nem lett volna olyan újdonság. Gondolok itt olyan védekezésre, vagy olyan támadó elemre, amit nem gyakoroltunk éles mérkőzésen, csak edzésen, ezeket finomítjuk. Illetve a gyorsításon, a frissítésen van a hangsúly, és a taktikai elemek csiszolgatásán, ami napról napra látványosan javul. Nem a mögöttünk hagyott hétfői edzésre célzok, de például szerdára már látványosan fognak gyorsulni a lányok. Tochigiben lesz öt napunk, ahol szintén nagyot fogunk ugrani e téren előre. És az oroszok elleni mérkőzés előtt szintén lesz a faluban négy napunk, ahol még mindig lehet ezeket javítani."
Az olimpiáig hátralévő időben Gangl Edina, Magyari Alda, Rybanska Natasa és Vályi Vanda nekünk adott nyilatkozatát is publikáljuk majd!

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés