Szerdán egy rendkívül fordulatos mérkőzésen 12-11-es vereséget szenvedett a magyar női vízilabda válogatott Hollandia ellen, egy olyan találkozón, amely egyértelműen nyerhető volt. A csoportkör második fordulójában nagyon fontos volt a magyar lányok számára, hogy nyerjenek, mivel egy újabb vereség mindenképpen azt jelentette volna, hogy Merész András csapatának minimum negyeddöntőt kell játszania.

Bolonyai az egész mérkőzésen remekelt

Fotó: Eurosport

Ennek megfelelően jól kezdte a magyar csapat a találkozót, Keszthelyi Rita duplájával hat perc után 2-0 volt az állás, majd a negyed végén Keszthelyi lövés helyett remek passzt adott Antal Dórának, az első szünetben 3-0-ra a mieink vezettek.
Tokyo 2020
Az oroszok a spájzban, a kompótok között találtak egy pontot is női pólósaink ellen
TEGNAP 08:56
A második negyed eleje nem sikerült igazán jól, Manolioudaki és Tsoukala góljaival egyetlen találatra csökkent a magyar előny. A játékrész vége azonban megint a magyar csapaté volt, Takács, Kisteleki Dóra és Antal góljaira csak Avramidou tudott válaszolni, így a félidőben megnyugtatónak mondható, 6-3-as magyar vezetéssel cseréltek térfelet a csapatok.
A harmadik negyed első gólját is a görögök szerezték, Plevritou révén, ezután azonban Bujka és Czigány talált be, 8-4-nél először volt négygólos a hazai előny. A negyed utolsó percében Roumpesi és Kisteleki Dóra váltottak gólokat, 9-5-tel kezdődött a záró játékrész.
Ez volt az első negyed, amelynek elején a görög csapat hozta el a labdát, Tsoukala góljával pedig megint közelebb jött a vendég együttes. Antal harmadik találatával visszaállt a négygólos különbség, majd Tóth már öt gólra növelte a hazai előnyt. A mérkőzés egy újabb gólváltással zárult, Plevritou és Bujka találtak be, a végeredmény pedig 12-7 lett a magyar válogatott javára.

2? 3? A vége 5 lett

Fotó: Eurosport

A csoport másik pénteki mérkőzésén Hollandia 11-5-re verte Nagy-Britanniát, a szünetben még csak egy gól volt a hollandok előnye, a végén azonban kényelmesen nyertek. Látva az első két forduló mérkőzéseit, nagyon sajnálható az elvesztett első mérkőzés, mivel egyelőre úgy tűnik, hogy Görögország inkább a brit csapathoz van közelebb játékerőben, mint a holland-magyar pároshoz, és ha ez a vasárnapi utolsó csoportkörben is így marad, akkor Hollandia lesz a csoportelső, a mieinknek pedig negyeddöntőt kell játszania.
A másik csoportban Spanyolország 18-4-re verte Franciaországot, Tarrago hat gólt szerzett, a négy találatig jutó Bianconi vezette Olaszország pedig 13-10-re győzött Oroszország ellen. Az olaszok vezetik a csoportot, de még az is előfordulhat, hogy olasz-spanyol-orosz hármas körbeverés lesz, így korai tippelgetni, hogy ki lehet a mieink ellenfele a negyed- vagy elődöntőben.
Tokyo 2020
A BL-sorozattá alakuló olimpiát vereséggel kezdték férfi pólósaink
25/07/2021 05:40
Tokyo 2020
Egy góllal kikapott a férfi vízilabda-válogatott a görögöktől
25/07/2021 04:18