A szezon egyik legjobb, 30 gólt hozó meccsét játszotta egymással az OSC és a Szolnok férfi vízilabdacsapata.

"Kijöhet bármi ebből a csapatból, de meg kell találni a megfelelő feszültségi szintet. Ami azt is jelenti, hogy túlidegeskedni sem szabad a dolgot. A megfelelő feszültségszint azt jelenti, hogy megvan a kellő motiváció, az akarat, az elszántság, a győzni akarás." – nyilatkozta nekünk a napokban Varga Dániel, az OSC vezetőedzője, aki több helyen, nálunk is hangsúlyozta, hogy a Szolnok lesz az egymás elleni partijuk esélyese.
A játékoskereteket, a tapasztalatot, a rutint tekintve a Dózsa tényleg jobb csapat, de a csak magyar pólósokat foglalkoztató újbudaiak abszolút felnőttek a három szerb légióssal felálló vendégekhez. Ősszel Szolnokon a több játékosukat is a Covid miatt nélkülöző XI. kerületiek nem tudtak egyenrangú ellenfelei lenni Živko Gocić együttesének, most viszont igen. Pedig a Tisza-partiak kétszer is vezettek hárommal (10-13, 11-14), de a hazaiak mindannyiszor visszajöttek és nyolc másodperccel a vége előtt a nagyot játszó Erdélyi Balázs bombagóljával már ők voltak közelebb a nyerő pozícióhoz. Viszont a rengeteget kapura lövő Filip Filipović (12/5-ös lőlappal) három másodperccel a vége előtt szabaddobásból kiegyenlített.
Vízilabda
Meghalt Csapó Gábor, legendás olimpiai bajnokunk
27/11/2022 - 09:12
A 4-4-es második negyed az idény egyik legjobb nyolc perce volt, ahogy maga az egész meccs is. Az első felvonásban Manhercz Krisztián kivételével csak balkezesek lőttek gólt mindkét oldalon, négyen is. Burián Gergő például látványosan és szemtelenül lőtt vissza a rövidbe egy fórt. Hasonlóan pimasz volt csapattársa, Erdélyi, aki később szintén rosszkéz-szélről értékesített egy emberelőnyt, csak ő jobbal.
A harmadik játékrészben, 13-10-es szolnoki vezetésnél úgy tűnt, lerendezhetik a mérkőzést Angyal Dánielék, az OSC nagyon fáradni látszott, és több nagy hibát követett el védekezésben. De amit a cikk elején idéztünk Varga Danitól, azt ezután maximálisan viszontláthatta játékosaitól, mert Csacsovszky Erikék felkapaszkodtak, hatalmasat hajráztak, 5-2-re nyerték az utolsó negyedet, közte egy 4-0-s rohammal.

Salamon Ferenc megint négy gólt vágott a Szolnoknak

Fotó: facebook

És bár nyerniük nem sikerült, az OSC megint bebizonyította, hogy nagyon jó döntés volt Varga Dániel kezébe adni ezt a gárdát, aki már első OB I-es vezetőedzői évében megmutatta, hogy mindazok táborát erősíti, akik klasszis játékosok voltak, és edzőként is a legmagasabb szintet képviselik, már most.
Az OSC egyik legjobbja a szezonban az a Salamon Ferenc, aki két meccsen összesen nyolc gólt lőtt a Szolnoknak, négyet-négyet. A hazaiaktól őt kértük értékelésre:
"Kár, hogy zárt kapus meccs volt, mert a vízilabda népszerűsítését elősegítő mérkőzést játszottunk. Felemás érzéseim vannak, mert többször elment a Szolnok, volt, hogy mi vezettünk.
Belülről úgy éreztem, mint amikor építgetek egy kis kártyavárat, mire valaki kinyitja az ablakot és összedől, ezért kezdhetem újra. Ezt játszottuk mi most el kétszer vagy háromszor a meccs alatt.
Borzasztóan elfáradtunk, az utolsó negyedben nagyon nagy erőket mozgósítottunk, és valahogy összekapartunk azt az egygólos előnyt, amit végül nem sikerült megtartanunk. A végelszámolásnál nagyon jól jött volna ez a győzelem, de erre a döntetlenre is lehet építeni, mert nagyon nagy tettvágy és győzni akarás volt bennünk. Nem szabad csalódottnak lenni, csütörtöktől már a Vouliagmenivel fogunk kelni és feküdni."

Konarik Ákos

Fotó: facebook

A Szolnokból a duplázó Konarik Ákos nyilatkozott nekünk:
"Kívülről biztos nagyon látványos meccs volt, belülről azért zavaró és idegesítő háromgólos előnyről döntetlent játszani. Főleg, hogy úgy lett iksz, hogy pont olyan gólokat kaptunk, amelyekről megbeszéltük, hogy kerüljük el. Kezdve azzal, hogy egymás után kétszer belövi Pufi egy 1-es figura, kapufa kilépővel - aki szakmabeli, az érteni fogja -, aztán Salamon Feri, akinek nagyon jó keze van, főleg kapáslövésből, a rövid fölsőt ellőtte vagy négyszer úgy, hogy nem volt fent a kezünk, vagy nem ott volt, ahol kellett volna lennie. Ezek bosszantóak, és ilyen apróságokon múlik az, hogy ez egy 15 gólos meccs, amit háromgólos előnyről adunk ikszre, vagy egy 10-12 találatos mérkőzés, amit pedig onnan nem engedtük volna ki a kezünkből, ha nem kapjuk ezeket a gólokat.
Védekezésben voltunk puhák, nem álltunk oda keményen a kezekkel és a blokkokkal, és ez egy ilyen meccset eredményez, sajnos.
Az eredménytől függetlenül mindenképpen paprikásak leszünk a Crvena Zvezda elleni szombati Euro-kupa-elődöntőnkön, idegenben is nyerni akarunk."
E.ON férfi vízilabda-bajnokság, 24. forduló
OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa 15-15 (2-3, 4-4, 4-6, 5-2)
Gólszerzők: Salamon 4, Csacsovszky 3, Erdélyi 3, Hárai 2, Burián 1, Manhercz 1, Dala 1, ill. Filipović 5, Dőry 2, Konarik 2, Drašović 2, Angyal 1, Nagy Á. 1, Teleki 1, Szeghalmi 1
(Fotók: Madar Dávid/OSC)
Vízilabda
37 évesen, csékáként három centerakciógól BL-meccsen? Az OSC-s Tóth Márton kipipálhatja a tételeket
24/11/2022 - 16:23
Vízilabda
Madaras Norbert a Ponyvaregény Mr. Wolfjaként oldhatja meg elnökként az MVLSZ problémáit
21/11/2022 - 18:01