Genesys OSC Újbuda néven szerepel tovább Varga Dániel csapata.

Kedd este még a BVSC elleni Magyar Kupa-negyeddöntő miatt látogattunk el a Nyéki Imre uszodába, csütörtökön ebédidőben már egy sajtótájékoztatóra voltunk hivatalosak ugyanoda, a meghívóban az egyik programpontként szerepelt, hogy "új, névadó szponzorunk bemutatása".
És lőn, a Genesys nemzetközi számítástechnikai cég magyarországi leányvállalata három esztendőn át évi 40 millió forinttal támogatja az OSC-t. Az összeget Stuber Sándor, a vlv.hu főszerkesztőjének kérdésére árulta el a cég vezérigazgatója, Vassy Attila, aki remek nyitóbeszéddel mutatkozott be. Ilyen szintű transzparenciára nem emlékszünk a magyar vízilabda közelmúltjából, pedig ez még az átláthatóság első szintje.
Vízilabda
Az FTC kiváló játékkal győzte le a szupersztárokból álló szerb BL-riválisát
EGY NAPJA
Nyilván mindenki a Genesisszel viccelődött az új szponzor nevének hallatán, és mi is vártuk, hogy a legendás angol zenekarból mondjuk Phil Collins vajon felbukkan-e, de sajnos nem így történt. Amikor Varga Dániellel készültünk interjút készíteni (amelyet a hétvégén publikálunk majd), akkor ugyan egy fülsüketítő mikrofonzaj hallatszódott, és akkor elhangzott részünkről, hogy Phil Collins elkésett a beállással, Dani Peter Gabriel nevét említette. Úgy is jó lett volna.
Az mondjuk kellemes meglepetést jelentett, hogy a sok huszonévesből és néhány tizenévesből álló csapatból többen is vágják a Genesist, rögtönzött közvélemény-kutatásunkból legalábbis ez derült ki, ami annyiból állt, hogy figyeltük, hogyan reagálnak az általunk feldobott infókra. Mondjuk Varga Danival e sorok írója egy korosztályba tartozik, és velünk rengeteteg jött szembe annak idején az MTV-n az I Can’t Dance klipje.
Mindezek után két játékost kérdeztünk a szezon eddig eltelt részéről és a rájuk váró feladatokról, előbb Sziládi Kristófot, majd Csacsovszky Eriket, akik a csapattársaikhoz hasonlóan már a Genesys nevével ellátott pólóban jelentek meg az uszodában.
A 20 éves izomkolosszusnál, Sziládi Kristófnál először arról érdeklődtünk, hogy személy szerint ő hogy bírja az extra meccsterhelést, ami például azt jelenti, hogy szombattól december 22-ig tíz nagyon komoly mérkőzés vár az OSC-re.
"Danival nagyon jól felkészültünk erre a szezonra, a többi csapathoz képest is nagyon korán kezdtük meg a felkészülést. Én speciel nem, mert a junior válogatottnál voltam először, de a többiek mesélték, milyen nagy munkában voltak. Miután mindannyian visszatértünk az OSC-hez és bekapcsolódtunk a munkába, fizikálisan mindannyian nagyon jól felkészültünk. Ebből kifolyólag elég jól bírjuk."

Sziládi Kristóf góllövés előtt - Fotó: Varga Jennifer/OSC

Fotó: facebook

"Talán a podgoricai terhelést emelném ki, mert az nagyon durva volt. Fiatal játékos vagyok, nemrég még én is két meccset játszottam egy nap, de az idősebbekkel ilyen már jó régen fordulhatott elő. Kétszer két nap két meccset játszani nagyon sok, és sokkal magasabb szinten kellett játszani.
És még csak most jön a java, egy nagyon komoly szakasz áll előttünk, innentől gyakorlatilag csak tétmeccseink vannak, és mindegyiken 100%-osan kell teljesíteni. Ahogy Tóth Marci és Varga Dani is mondta a sajtótájékoztatón, egész végig csúcsformában kell lennünk. Képesek leszünk rá és bírni fogjuk."
A tavaly nyáron az UVSE-től érkező Sziládi először szerepel a Bajnokok Ligájában, amelynek főtábláján eddik kettőből kettőt nyertek az újbudaiak. Milyen újdonságokat jelent vajon neki személy szerint a BL-ben való szereplés.
"Nekem olyan szempontból is új, hogy korábban nem vettem még részt világversenyeken, így a külföldi ellenfelek is újdonságot jelentettek. A nemzetközi mezőnyben egy plusz szinten hajt és akar nyerni mindenki, amely nincsen meg a magyar bajnokság egészében, inkább csak a topcsapatoknál. Ebbe bele kell szokni, és ez még nekem beletelik pár évbe."

Sziládi Kristóf - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Több jó partija volt már a szezonban a rossz kéz oldalon szereplő játékosnak, a saját teljesítményének értékelésére is megkértük.
"Egy ideje sokat foglalkozom a sport mentális oldalával, és úgy érzem, hogy ez egyre jobban kifizetődik. Több lehetőséget is kapok, mint az előző szezonban, úgy érzem, élni is tudok vele, és remélem, hogy így lesz az idény hátralévő részében is!"
Tóth Márton a sajtótájékoztatón említette, hogy olyan sok a meccs, hogy maximum másfél hétre tudnak csak előre gondolkodni. Mennyire lát előre ebben a brutális versenynaptárban az OSC 2-ese?
"Ez ténylegesen igaz, körülbelül a három következő ellenfelet tudnám megnevezni biztosra: Hannover, Vasas, Fradi. Eddig látok előre, nagyjából tudom, kik jönnek még, de hogy milyen sorrendben, azt nem. Mindig a soron következő meccsre fókuszálunk maximálisan."

Sziládi az Eger elleni meccsen - Fotó: Vasas Attila/OSC

Fotó: facebook

A 24 esztendős Csacsovszky Eriknek is ez a második évada az OSC-nél, remek teljesítményt nyújtott 2021 első felében is, és egyre markánsabb a produkciója, ahogy haladunk előre ősszel. Tőle is a nagy meccsdömpingről érdeklődtünk nyitányként, melyben eddig mindössze két vereséget szenvedtek el. A BL-selejtező visszavágóján a Szolnoktól, és a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a BVSC-től kaptak ki, egyikre sem fognak sokan emlékezni.
"Remélem csak akkor fogunk kikapni, amikor nincsen jelentősége. Eddig nagyon jól és magabiztosan teljesít a csapat minden téren, a magyar bajnokságban, a Magyar Kupában és a BL-ben is. El is kanyarodnék utóbbi felé, mert az már eddig is egy hosszabb menetelésnek számított. Kezdve a podgoricai selejtezővel, ahol csütörtöktől vasárnap reggelig hat meccset játszottunk. Kemény és komoly időszak volt az a négy nap. Veretlenül nyertük meg azt a tornát, ami mindenképpen jó lendületet adott.
Nagyon jól mondta Tóth Marci, másfél hétre látunk előre mindig, a soron következő három meccsen vagyunk tisztában, utána akárkit megkérdeznénk a csapatból, valószínűleg nem tudná, hogy melyik a negyedik ellenfelünk. Mindig a soron következő feladattal foglalkozunk, ami most a 6 órás videózás, de amúgy a szombati, hannoveri BL-mérkőzés."

Csacsovszky Erik a BVSC elleni meccsen, a háttérben Sziládi Kristóf - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Az OSC 6-osának vajon milyen extrát hozott a Bajnokok Ligájában való szereplés?
"Hannoverben is mindenképpen győzelmi szándékkal és esélyekkel ugrunk vízbe, és szeretnénk is beváltani az esélyeshez méltó reményeket. A BL-ben játszani egy másik szintet jelent. Új tapasztalat, új élmény, egy újabb alkalom, hogy a játékosok megismerjék, hol tartanak a vízilabdában. Nekem az egyik célom volt a karrieremben, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassak. Nagyon jó érzés itt szerepelni, pláne ennek a csapatnak a tagjaként."
Kívülről úgy tűnik, hogy már ezalatt a másfél év alatt sokat fejlődött Csacsovszky Erik játéka, komplettebb pólós lett. És hogy mit mond ő magáról? Íme:
"Örülök, ha így látod, ez pozitív visszajelzés. Én is érzem, hogy jó az út, amin vagyok. Ez az az időszak, amikor jobban megismertem magam játékosként, az elmúlt másfél évben komolyodtam a legtöbbet, és ezek a dolgok vezettek oda, ahol most szerencsére tartok. Lehajtom a fejem és dolgozom tovább, hogy én és a csapat is elérjük a célunkat.
Nem titok, minden itthoni sorozatban szeretnénk a legfényesebb érmet megszerezni, illetve szeretnénk a Bajnokok Ligájában minél több meccset nyerni, és ha úgy állunk, hogy bejuthatunk, akkor a legjobb helyen szeretnénk bekerülni a Final Eigthbe. Lépésről lépésre haladunk, és örülünk, hogy ott vagyunk, ahol vagyunk."

Csacsovszky a korábbi klubja, az Eger elleni mérkőzésen - Fotó: Vasas Attila/OSC

Fotó: facebook


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Az FTC maradt veretlen a másik BL-csapattal, az OSC-vel vívott bajnoki rangadó után
28/11/2021 12:15
Vízilabda
A szezon eddigi legjobb meccsét hozta az OSC-Vasas rangadó, több hullámvasutazással is
25/11/2021 09:49