Szerdán két férfi fordulót követően a hölgyek számára is megkezdődött a vízilabda Európa-bajnokság a Margitszigeten. A 12 csapatos férfi tornával szemben a nőknél 8 válogatott vesz részt a kontinensviadalon, két négyes csoportban. Az első helyezett automatikusan az elődöntőbe kerül, a csoportok második és harmadik helyezettjei pedig keresztbejátszással döntenek a maradék két elődöntős helyről.
Az első napon a magyar válogatott a négyszeres Európa-bajnok Hollandiával csapott össze, az A-csoport rangadóján. A legutóbbi nagy világversenyen, a tavalyi barcelonai világbajnokságon a negyeddöntőben 11-7-re a magyar csapat győzött, így ezúttal is bizakodhatott a nagyjából 4000 fős közönség. Nem kezdődött túl jól a találkozó, Sevenich és Genee góljával 2-0-ra a hollandok vezettek, Keszthelyi, Antal és Szücs találataival viszont fordított Merész András csapata. Az első negyed utolsó másodpercében egy félpályáról ellőtt labda pattogott be a kapuba, a Klaassennek adott góllal 3-3 volt az állás egy negyed után.

Többször is ünnepelhetett vezetést a magyar csapat

Fotó: Eurosport

Tokyo 2020
Az egyéni képességek döntötték el a javunkra az amerikaiakkal vívott férfi pólómeccset
6 ÓRÁJA
A második negyed hasonlóan zajlott, mint az első, az utolsó másodpercig egy góllal a mieink vezettek, ám a hollandok megint az utolsó pillanatban lőttek gólt, a nagyszünetben 6-6-tal fordultak a csapatok. Kisteleki Hanna és Szücs góljával kezdődött a második félidő, ám a hollandok gyorsan kiegyenlítettek. Egy büntetővel ismét a mieink vezettek, ám megint jött a holland egyenlítés, majd már-már megszokott módon egy utolsó másodperces gól, így 8 perccel a vége előtt 10-9 volt az állás Hollandia javára.
A negyedik negyed egy újabb vendégtalálattal kezdődött, 11-9-nél először vezettek kettővel a hollandok. Innen pedig már nem volt visszaút, Keszthelyi ejtésénél még bizakodhattak a magyarok, Klaassen azonban fél perccel a vége előtt újra kettőre növelte a hollandok előnyét, eldöntve a három pont sorsát. A végén Kisteleki Dóra még szépített, így 12-11-es holland győzelemmel zárult a mérkőzés.
Ha elemezni kellene, egész biztos, hogy a negyedek végén kapott gólokat kell kiemelni, hiszen ezek elkerülésével ez egy nyerhető mérkőzés lehetett volna.

Holland öröm az első csoportmeccs megnyerése után

Fotó: Eurosport

Ami a nap további eredményeit illeti, a mieink csoportjában sokáig meglepetésre állt a Nagy-Britannia - Görögország mérkőzés, mivel 6-5-re még a britek vezettek. Ezután viszont egy 4-0-s sorozattal meglépett a görög együttes, és végül 9-7-re győzött. A görögök pénteken a házigazda magyar válogatottal találkoznak.
A címvédő olasz együttes játszotta a nap legkönnyebb mérkőzését, Radicchi, Di Mario és Bianconi is három gólig jutott, az olasz csapat pedig 14-4-re verte Franciaországot.
Rendkívül szorosan alakult viszont az Oroszország - Spanyolország mérkőzés, félidőben még 5-4-re a spanyolok vezettek, a végén viszont fordított az orosz csapat, amely Ivanova négy góljával 10-9-re győzött.
Az Európa-bajnokság csütörtökön hat férfi csoportmérkőzéssel folytatódik, a női torna csoportkörének második fordulóját pénteken rendezik.
Tokyo 2020
Magyarország - USA férfi vízilabda összefoglaló
8 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Szódával elment – 30 gólos meccset nyertek meg nehezen a magyar női pólósok
TEGNAP 11:53