Szombaton rendezték a Budapesten zajló férfi vízilabda Európa-bajnokság csoportkörének negyedik fordulóját. A magyar válogatott ismét az esti programban kapott helyet, ahol a németek elleni csata kezdetben a vártnál élesebben alakult, igaz a végére azért minden sima lett. A Benedek Tibor vezette válogatott sokáig gondban volt, mert a németek 2-0-ra is vezettek, sőt a második negyed közepén 7-6 is volt oda az állás. Onnan azonban megrázta magát az ismét Nagy Viktorral a kapuban felálló magyar csapat, a vége 16-8 ide. Győzelmével a magyar válogatott megnyerte csoportját, így a kiírás értelmében automatikus résztvevője az elődöntőknek. Pólósaink legközelebb hétfő este szállnak vízbe, amikor is az olimpiai bajnok Horvátország lesz az ellenfél - immáron számunkra tét nélküli meccsen. A magyar továbbjutást amúgy azt tette lehetővé, hogy a délutáni szerb-horvát dél-szláv rangadón 8-8-as döntetlen született.
"Nehéz két olyan intenzív meccs után motivációt találni, mint a spanyol és a szerb találkozó volt. Időre volt szükségünk, hogy felvegyük a megfelelő fordulatszámot. Az emberhátrányos védekezésünket is össze kellett rendezni meccs közben, mert a németek néhány gyors előnymegjátszással gólokat tudtak szerezni. Jó, hogy elődöntőbe jutottunk, de nem elégszünk meg ezzel"
- nyilatkozta Benedek Tibor a találkozó után.
A nap első meccsén a spanyolok 6-5 után egy 7-0-s rohanással "simáztak" (13-5) a franciák ellen, majd az első Eb-jükön szereplő grúzok megszorongatták ugyan a "nagy testvér" oroszokat, a vége azonban 16-12-es vereség lett. A meccs érdekessége volt, hogy a rengeteg kiállítást összeszedő grúzok emberei elfogytak a hajrára, így az utolsó három percet eggyel kevesebb fővel voltak kénytelenek lejátszani. A görögök ha nehezen is, de 0-3-as rajt után végül 10-9-re legyőzték a románokat, ez a győzelem pedig nagy eséllyel a csoport harmadik helyét eredményezi számukra. A románok óriási esélyt szalasztottak el a hajrában, hiszen 1:28-al a vége előtt 9-8-as előnyüknél emberelőnybe kerültek, de nem tudták kihasználni, ráadásul az utolsó másodpercben is kaptak még egy gólt, így veszítettek.
Tokyo 2020
A hollandokat nagy meccsen legyőzve elődöntős Tokióban a magyar női vízilabda-válogatott
EGY NAPJA

LEN European Water Polo Championships 2014

Fotó: Eurosport

A mai nap szoros csatákat hozott több fronton is, így az A-csoport rangadóján egy gólszegény meccsen zárult 6-6-os döntetlennel az olasz-montenegrói párharc, a tavalyi vb-elődöntő visszavágója.Mindkét oldalon remekeltek a védelmek, a nagyszünetben az olaszok vezettek 2-1-re, akiknél a három gólig jutó újoncnak, Andrea Fondellinek volt nagy napja. A nap krónikájához tartozik még, hogy a FINA a magyar-német meccs előtt adta át a különdíjat a tavalyi esztendő legjobb játékosának,Varga Dénesnek, aki ettől szárnyakat kapva hét lövésből szerzett öt góljával vette ki a részét a németek elleni nyolcgólos sikerből.
Tokyo 2020
Óriási győzelem után éremért játszhat Tokióban a magyar női pólócsapat!
EGY NAPJA
Tokyo 2020
28 évesen írt történelmet az olimpia egyetlen női vízilabdás szövetségi kapitánya
TEGNAP 15:52