2012, London. Az olimpia női vízilabda tornájának elődöntőjében Spanyolország csapata 10-9-re legyőzi Magyarországét. Mindkét csapat elveszíti helyosztóját, a spanyolok ezüstérmesek, a mieink a negyedik helyen végeznek.
2013, Barcelona. A vizes világbajnokság női vízilabda tornájának elődöntőjében Spanyolország csapata 13-12-re legyőzi Magyarországét. Mindkét csapat megnyer helyosztóját, a spanyolok hazai pályán aranyérmet ünnepelhetnek, a mieink elégedettek lehetnek a bronzéremmel.
2014, Budapest. A vízilabda Európa-bajnokság női tornájának elődöntőjében Spanyolország csapata 9-8-ra legyőzi Magyarországét.
Tokyo 2020
Az oroszok a spájzban, a kompótok között találtak egy pontot is női pólósaink ellen
EGY NAPJA
Pedig a mérkőzés előtt azt gondoltam, hogy egy ilyen szoros párharcban szinte kizárt, hogy egymás után háromszor ugyanaz a csapat nyerjen, ráadásul amíg egy éve a spanyolok, addig most a magyar lányok játszottak hazai pályán. És mégis ugyanaz lett a vége.

Támadásban nem volt igazi vállalkozószellem

Fotó: Eurosport

Jól kezdték a találkozót a spanyolok, a harmadik perdben Pareja szerezte meg számukra a vezetést, majd még mindig a harmadik percben Espar duplázta meg a spanyol előnyt. A következő támadásból aztán Keszthelyi szépített, majd Takács emberelőnyből ki is egyenlített. Mindkét csapat támadhatott a vezetésért, ám a negyed 2-2-vel zárult.
A második negyed is spanyol góllal kezdődött, Garcia révén, majd büntetőhöz jutottak a vendégek, ám Bolonyai védeni tudta a gólkirályi címre is esélyes Tarrago lövését. Ez a védés erőt adott a csapatnak, Keszthelyi egyenlített, majd Bujka fejezett be remekül egy begyakorolt emberelőnyös figurát, 4-3-nál először vezetett a magyar együttes. Garcia emberelőnyből nem sokkal később egyenlített, Keszthelyi büntetője révén viszont megint a mieink vezettek. Garcia tarthatatlan volt, csapata öt eddigi góljából hármat is ő szerzett, a nagyszünetben 5-5 volt az állás.Magyar szempontból rémálomszerűen indult a második félidő, Garcia centerből lőtte negyedik gólját, majd Pareja büntetőből volt eredményes. Merész András időt kért és kapust cserélt, Bolonyai 8 lövésből csak egyet tudott addig hárítani. Pena gólja ezután azt jelentette, hogy először alakult ki három gólos különbség, Gangl beállása viszont egyértelműen jót tett a csapatnak, Bujka előbb emberelőnyt harcolt ki, majd ő váltotta gólra a lehetőséget. A negyed végén Czigány szerzett újabb emberelőnyös gólt, így 8 perccel a vége előtt 8-7-re vezettek a spanyolok.Komoly csatával indult a záró játékrész, egy emberelőnyből Lopez lőtt gólt kapásoldalon, nehéz helyzetbe hozva a magyar együttest. A végén Gangl bravúrjai után lehetett volna lehetőség a felzárkózásra, erre azonban túl későn, az utolsó fél percen belül került csak sor, Keszthelyi gólja állította be a 9-8-as végeredményt.
Az azért mindenképpen hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy a spanyol csapat erősebbnek tűnt, hiába buzdította nagyon lelkesen a közönség a magyar lányokat, a vendégek könnyebben szerezték góljaikat, és megérdemelten nyertek. A magyar csapat így a bronzéremért játszhat szombaton.
Tokyo 2020
A BL-sorozattá alakuló olimpiát vereséggel kezdték férfi pólósaink
25/07/2021 05:40
Tokyo 2020
Egy góllal kikapott a férfi vízilabda-válogatott a görögöktől
25/07/2021 04:18