Egy előkelő belvárosi szállodában rendezte meg hétfőn a Magyar Vízilabda Szövetség azt a sajtótájékoztatót, amelyen beszámolt az ötven nap múlva kezdődő budapesti vízilabda Európa-bajnokság előkészületeiről. Világbajnok férfi és vb-bronzérmes női válogatottunk tagjai is jelen voltak, akik a felkészülés elején járnak, hiszen a közelmúltban ért véget a hosszú bajnoki szezon, így Merész Andrásnak és Benedek Tibornak most a frissítés a fő feladata a kerettel.
A július 13-án kezdődő Eb-re még van minden magyar érdekeltségű találkozóra váltható belépő, de a legkeresettebb párosításokra, így férfi csapatunk szerbek és horvátok elleni meccseire azért érdemes időben belépőt vásárolni. Szintén a sajtótájékoztatón mutatták be azt a pirosra festett vízilabdát, amely a belsejébe építve négy mini kamerát tartalmaz és amely mindkét csapatunk felkészülésének további napjaiban jelen lesz és a szakemberek reményei szerint különleges képi anyaggal mutatja majd be a vízilabdázás szépségeit.
Benedek Tibor
, a férfi válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hivatalosan ma kezdődött a közös munka, és úgy vélte, hogy ötven nap megfelelő idő a felkészülésre. Hozzátette: a következő két hét a fizikai munkáról fog szólni, majd a világliga döntőjét követően még három hét marad a forma tökéletesítésére. 
Merész András
, a női nemzeti csapat szövetségi kapitánya hasonlóképpen bizakodó és szintén hangot adott annak a reményének, hogy a hazai Eb-re megfelelő formában lesz együttese. Merész elmondta, hogy a teljes keretből már csak négyen hiányoznak, közülük ketten - Szücs Gabriella és Bujka Barbara - az elmúlt hét végén még külföldi klubcsapatukban vívtak bajnoki döntőt - amúgy sikerrel, hiszen előbbi spanyol, utóbbi görög bajnok lett.
Tokyo 2020
Utolsó olimpiájára készül a női pólóválogatott legrutinosabb klasszisa
15 ÓRA
A sajtótájékoztató keretében írta alá a megállapodást a Magyar Vízilabda Szövetség az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel, miáltal a cég a budapesti Eb legnagyobb nemzeti szponzora lett, és bemutatkozott a kontinenstorna többi szponzora és fontos beszállítója is. Az eseményen felhangzott az Eb szignálja - amelynek szerzője a Kossuth-díjas zenész-előadóművész Kovács Ákos -, emellett bemutatták a majdan kiosztandó Európa-bajnoki érmeket is. Valamennyi medál egyedi tervezésű, a belső oldal porcelán betétet kapott, amelyen a Lánchíd látható háttérben a budai Várral és a Duna vizén lebegő vízilabdával.
A Magyar Vízilabda Szövetség egyben azt is bejelentette, hogy kedden délután tart hivatalos tájékoztatást Szívós Márton állapotával kapcsolatban. Vélhetően akkor megtudjuk azt is, hogy a közelmúltban egy kezdődő szívinfarktuson átesett világbajnok pólósunknak - az operáció utáni orvosi diagnózisok alapján- esetleg ott lehet-e a hazai rendezésű Eb-n.
Vízilabda
A címvédő FTC kiejtésével bajnoki döntős Varga Dániel OSC-je
TEGNAP 16:49
Vízilabda
Az FTC pólósai átértelmezték az "Adj egy ötöst!" felszólítást
15/05/2021 07:30