Pénteken este rendezték a Margitszigeten zajló vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának két elődöntőjét. Elsőként a magyar-olasz csatára került sor, ahol a mieink remekül kezdtek, 2-0 és 3-1 után már-már könnyed végjátékot vizionáltunk. Az olaszok persze nem véletlenül lettek három éve világbajnokok és bár a Campagna-csapat fiatalodóban van, azért így is elég jelentős játékerőt képvisel. Az olaszok Figlioli és Gallo góljaival egyenlítettek. A nagyszünet előtt a végül három gólig jutó Hosnyánszky és Varga Dániel góljával ismét kettővel vezettünk, de azt nagyon sajnálhattuk, hogy a legutolsó (!) másodpercben Gallo előnyből újra szépített.
"Óriási harc volt a medencében, és pillanatok döntöttek. Fontos volt, hogy a hazai közönség előtt továbbjussunk
- mondta a lefújás után Benedek Tibor -
Akadtak hibáink, de túl tudtuk tenni magunkat ezeken, és a játékosok egymásból merítettek plusz erőt. Most a legfontosabb, hogy felkészüljünk a döntőre."
Az addigi "gólzápor" helyett a védekezése volt a főszerep a harmadik nyolc percben, ekkor csupán 1-1 gól esett, de így megmaradt a magyar előny a befejező játékrészre, amely végig feszült volt. Az olaszok egyenlítettek, 7-7 után viszont alig ötvenhat másodperccel a vége előtt Varga Dénes parádés elhajlásos lövéssel 8-7-re alakította az állást, amellyel végül a Benedek-csapat megnyerte a fontos Eb-elődöntőt és készülhet a vasárnap esti döntőre. A meccsen a kapusok közötti különbség is döntőnek bizonyult az újfent eksztázisban védő Nagy Viktor 63,2%-al (19/12), míg a rutinos Tempesti a túloldalon "csak" 46,7%-al (15/7) védett a mérkőzésen.
Tokyo 2020
Hamlet apjának szelleme is megjelent az ikszre végződő magyar-olasz pólómeccsen
5 ÓRÁJA

Fotó: Eurosport

A pénteki nap krónikájához tartozik még, hogy a 7-10. helyért zajló helyosztókon a spanyolok (16-8 Németország ellen) és a románok (15-8 Franciaország ellen) is sima győzelmet arattak. Az Eb-újonc grúzok viszont másodszor is megszorongatták az oroszokat, végül a "nagy testvér" kerekedett felül és 9-8-as sikerével megszerezte a budapesti Eb 11. helyét.
A magyar férfi válogatott legutóbb nyolc éve szerepelt Eb-döntőben, ezt megelőzően pedig 1958-ban játszhatott hazai medencében kontinensfinálét. A mieink ellenfele majd az a szerb együttes lesz a döntőben,amely 1-5-ről és 4-8-ról fordítva a három gólig jutó Stefan Mitrovic vezetésével - az athéni magyar csapatot idéző 3-0-s utolsó negyeddel - nyert 10-9-re Montenegró ellen a másik elődöntőben. Az Eb-aranyért vasárnap 20.30-tól a szerbek játszanak a magyarokkal (a csoportkörben a mieink nyertek 8-6-ra), a bronzéremért pedig fél héttől Montenegró legjobbjai Olaszország ellen ugranak majd medencébe.
Tokyo 2020
A férfi vízilabdások döntetlent értek el Olaszország ellen
6 ÓRÁJA
Tokyo 2020
A férfi vízilabdások döntetlent értek el Olaszország ellen
6 ÓRÁJA