Märcz Tamás csapata remek támadójátékkal győzte le 14-9-re Montenegrót.

Nem kommunikálták hivatalosan, név szerint az érintettek kilétét, de a koronavírus, illetve egyéb betegség, sérülés alaposan beleszólt a magyar válogatott összeállításába.
Már a 15 fős keretben sem lehetett ott három világklasszis, Hárai Balázs, Varga Dénes és Vámos Márton neve, a szűkített, 13-as csapatba pedig nem került be onnan Lévai Márton, Burián Gergely és Csacsovszky Erik, a Covid tehát megint alaposan kicsellózott az OSC-vel.
Vízilabda
Märcz Tamás helyében ezzel a csapattal vágnánk neki (v)érmes reményekkel a hazai vízilabda vb-nek
21 ÓRÁJA
Csacsovszkynak lehet a legfájóbb a helyzet, mert kiemelkedő klubteljesítménye után nagyon megérdemelte volna, hogy bemutatkozhasson a válogatottban. Így is újoncavatásra került sor, a Ferencváros egyik üde őszi színfoltja, Fekete Gergő esett át a tűzkeresztségen.
Nem a legerősebb összeállításukban szerepeltek tehát a mieink, ahogy Montenegró sem. Odaát Aleksandar Ivović és Draško Brguljan is hiányzott, viszont öten ott voltak a prágai junior vb-csapatból, nálunk az egy szem Vigvári Vendel mondhatta ezt el magáról.
Aki a meccs embere lett.
De összességében olyan nagy panasz senkire sem lehetett (esetleg Zalánki Gergő 5/1-es lőlapját kivéve). Gyorsan ellépett 4-1-re a magyar csapat, és onnan már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset (mi). Abszolút kijöttek az egyéni különbségek a meccs közben, dominálni tudtak Nagy Ádámék.

Märcz Tamás - Fotó: Krizsán Csaba

Fotó: MTI

Nagyszerű támadójátékot produkált Märcz Tamás együttese, amely 14 góljából 11-et akcióból szerzett. Különösen a kapásoldal remekelt, Vigvári Vendel szebbnél szebb átlövéseket zárt eredményesen, négyszer volt eredményes. Manhercz Krisztián remekül irányította a csapatot, Vigvárival együtt remek passzokkal jelentkezett, és triplázni is tudott mellette.
Jó volt látni a lendületes támadásokat, hogy Angyal Dániel és Jansik Szilárd szokás szerint aktív volt támadásban azután, hogy hátul bekkeltek. Ahogy azt is, hogy a nagy önbizalommal játszó Vigvári folyamatosan verte meg a vele szemben védekező ellenfelét.
Az FTC 8-asa ezúttal a válogatottban is 8-asban pólózott, Benedek Tibor egykori tanítványának ez biztosan nagy örömöt okozott. Tavaly január után, egy évet követően szerepelt újra a nemzeti együttesben, ha így folytatja, többé nem lesz ilyen hosszú szünet két válogatott meccse között.
A jó kezdet után márciusban a románok ellen folytatja a Világliga-sorozatot a válogatott, a VL európai döntőjét április 14-16. között egyébként Budapesten rendezik majd.
Férfi vízilabda Világliga, európai selejtező, A-csoport
Magyarország-Montenegró 14-9 (4-1, 4-3, 3-2, 3-3)
a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Vendel 4, Manhercz 3, Jansik Sz. 2, Erdélyi, Zalánki, Mezei, Bedő, Vadovics 1-1

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Mint a Szaknévsorban, Märcz Tamás bő, 27 fős vb-keretében is: aki számít, benne van
20/05/2022 18:54
Vízilabda
Az FTC megint kiütötte az OSC-t, megvan a zöld-fehérek 24. bajnoki címe
19/05/2022 08:42