A lehető legkisebb különbséggel szenvedett vereséget a DFVE a görögökkel vívott döntőben.

A vasárnapi bronzmérkőzésen az UVSE egyértelmű győzelmet aratott az orosz Dinamo Uralochka ellen, Benczur Márton csapata végig vezetve diadalmaskodott 15-10-re a Tüskeuszodában.
Tényleg nem volt kétséges, melyikük a jobb csapat, és igazából itt látszott, hogy ennek az UVSE-nek döntőt kellett volna játszania, sőt. Olyannyira rendben volt a védekezés, hogy az első negyedben nem ítéltek kiállítást a magyar bajnok ellen. A félidőben már 10-6 volt ide, 13-8-nál és 14-9-nél már öt is volt közte, és a vége is az lett.
Vízilabda
Az FTC és Vogel Soma befalazta a kaput, folytatódik az elődöntő
2 ÓRA
A négygólos Keszthelyi Rita három (!) találatát is ejtésből szerezte, Rebecca Parkes is remekelt centerben. Gangl Edina is hozzátette a magáét a kapuból, 53%-kal védett. A lőtt gólok száma tehát rendben volt, a kapott volt kicsit sok, de ez most nem számított.
Egy héten belül az UVSE magyar bajnok lett és harmadik az Euroligában. Ha minden igaz, egy darabig nem lesznek ilyen eredmények közelében a zsinórban hat OB I-es aranyat szerző lila-sárgák.
Női Euroliga Négyes Döntő, Budapest, Tüskeuszoda
a 3. helyért
UVSE-Hunguest Hotels - Dynamo Uralochka 15-10 (5-3, 5-3, 3-3, 2-1)
Gólszerzők: Keszthelyi 4, Parkes 3, Antal 2, Rybanska 2, Szücs 1, Baksa 1, Faragó K. 1, Telek 1, ill. Karimova 3, Panfilova 1, Zaplatina 1, Zelentsova 1, Lapteva 1, Bunakova 1, Kolkova 1, Bersenva 1
A Dunaújváros nagyon közel volt hozzá, hogy az OB I-es második hely után aranyat szerezzen az Euroligában, mindössze egy gólra, de a nagyon kemény, helyenként brutálisan kemény vízilabdát játszó Olympiakosz szerezte a mindent eldöntő találatot az utolsó negyedben, amire már nem tudtak válaszolni az újvárosiak.
Egygólosnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki a meccsen, a DFVE két alkalommal, 4-3-ra és 6-5-re tudott vezetni, többször nem.
Pedig a védekezés nagyon rendben volt, ezt a kapott gólok száma is mutatja, Magyari Alda ismét nagyon jól, 65%-kal védett. A gond az volt, hogy a záró negyedre elfogyott a tudomány a támadásokban, és sajnos a görög hálóőr, Diamantopolou is remekelt, ő 63%-ot produkált.

Szilágyi Dorottya remekelt mindkét nap - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: Other Agency

A sérült Gurisatti Gréta hiányában Garda Krisztinára és Szilágyi Dorottyára hárult a legtöbb teher, ketten együtt hatot hintettek – 4/2-es elosztásban -, de miután az első számú center, a francia Geraldine Mahieu a harmadik felvonás közepén kipontozódott, még nehezebb dolga lett a magyar csapatnak. A szombaton szenzációsan játszó Horváth Brigittának sajnos nem volt jó mérkőzése, pedig nagyon kellett volna egy harmadik ember is a gólszerzésben.
Ráadásul Pál Rékát és Ziegler Dianát is elveszítették a három-három hibájuk miatt, miközben a játékvezetők az utolsó negyedben kezdték el kontrákkal büntetni a végig kontragyanús görög centerjátékot. Hiányolhattunk több ítéletet is a dunaújvárosi próbálkozásokért.
6-6 után érezhető volt, hogy az fog nyerni, aki megszerzi a következő gólt, ez a görögöknek sikerült, a vége előtt nem sokkal nem sikerült emberelőnyből kiegyenlíteni és büntetőpárbajra menteni a partit.
A Dunaújváros másodszor jutott el a sorozat fináléjáig, a 2002/03-as idényben az ugyancsak görög Glyfada együttesével találkozott, akkor 6-4-es vereséget szenvedett.
döntő
Olympiakosz Pireusz - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 7-6 (3-2, 2-2, 1-2, 1-0)
Gólszerzők: V. Plevritou 3, Eleftheriadou 1, Avramidou 1, M. Plevritou 1, Tsoukala 1, ill. Garda 4, Szilágyi 2
Vízilabda
Az OSC és a BVSC szereplése jelentette a meglepetést a pólósoknál
TEGNAP 18:10
Tokyo 2020
Megvan a magyar női vízilabda-válogatott bő olimpiai kerete
03/05/2021 12:06