A Bajnokok Ligájában, valamint a hazai sorozatokban is címvédő FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának öt tagja megfertőződött a koronavírussal.


A népligeti együttes szerdai közleménye neveket nem említ, ugyanakkor hangsúlyozza, a következő bajnokikon, illetve a felkészülés egy kiemelt időszakában "meghatározó bajnokaikra, válogatott sportolóikra nem számíthatnak".
Hozzáteszik, az érintett vízilabdázók kisebb tünetekkel házi karanténban vannak.
Vízilabda
A vízilabda istene a Szolnokkal volt, Nagy Viktor képében is
08/05/2021 18:29
"A március elején sorra kerülő BL csatákig hátralévő időszakot arra szerette volna felhasználni a szakmai stáb, hogy kemény alapozó edzésekkel és a taktika gyakorlásával felkészüljön a szezon második felére" - írták, kiemelve, a mostani körülmények olyan helyzet elé állították a csapat tagjait, aminek legyőzése már nem sportemberi kitartásukon, taktikai felkészültségükön, vagy a sportnak mindent alárendelő életmódjukon múlik.
"A legutóbbi megbetegedésszám már olyan mértékben borítja fel a felkészülésünket, hogy arról tájékoztatni akartuk a mindvégig mellettünk álló szurkolóinkat és a sportszerető közvéleményt. Bízunk sportolóink mihamarabbi egészséges visszatérésében és abban, hogy az elmúlt két évben tíz trófeát szerzett csapatunk idén szintén méltó módon képviseli a Ferencvárost és a nemzetközi porondon Magyarországot is" - áll a közleményben.
A Fradira a következő hetekben két bajnoki - most szombaton idegenben a Szeged ellen, illetve jövő szombaton hazai medencében a KSI ellen - vár. A BL-ben legközelebb a főtábla második körét jelentő tornán szerepel az FTC március 1. és 5. között.
MTI
Vízilabda
42 év (!) után távozik a Barcelonetától a világ egyik legjobb pólóedzője
07/05/2021 19:13
Vízilabda
Az FTC és Vogel Soma befalazta a kaput, folytatódik az elődöntő
06/05/2021 07:13