Némiképp fura időrenddel, csütörtöktől szombatig rendezik meg Barcelonában a vízilabda Bajnokok Ligája sorozat idei döntőjét.  A korábbiakhoz képest fontos változás, hogy ebben a szezonban már nem négy, hanem hat csapat vetélkedik a győzelemért és a minden korábbinál nagyobb (50.000 dollár) pénzdíjért. A Final Six (de fura ezt leírni) sajnos nem tartalmaz idén magyar csapatot, igaz honfitársainkért azért így is szurkolhatunk.
A 2013/14-es vízilabda Bajnokok Ligája sorozat végjátékában négy magyar játékos szerepel:
Madaras Norbert
(Pro Recco),
Varga Dániel
és
Varga Dénes
(Primorje Rijeka) valamint a már spanyol válogatott
Szirányi Balázs
(Barceloneta). Kellemes emlék lehet számunkra az is, hogy a mérkőzéseket abban az uszodában rendezik, ahol tavaly a magyar válogatott világbajnoki címet szerzett.
Az Eger kiesésével zárult csoportkör után a két csoportgyőztes (Primorje Rijeka és Radnicski Kragujevac) kiemelésre került a Final Sixben, így ők csak a pénteki elődöntőben csatlakoznak a küzdelmekhez.  Az első negyeddöntőben (ma este hattól) az olasz Pro Recco ellenfele a Partizan Belgrád lesz. A 2011-es BL-finálé újrajátszásában a Madaras Norberttel felálló olaszok az esélyesek, szerb ellenfelüknél ugyanis komoly pénzügyi nehézségek voltak szezon közben. Igaz a Recco már nem emelkedik ki annyira a mezőnyből, mint pár éve, így nem nevezhetjük a torna abszolút favoritjának.
Tokyo 2020
A hollandokat nagy meccsen legyőzve elődöntős Tokióban a magyar női vízilabda-válogatott
9 ÓRÁJA
„Már az hatalmas siker számunkra , hogy pénzügyi gondjaink ellenére bejutottunk a Final Sixbe. Jövőre is hasonló lehet a helyzetünk, de most is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk túlélni”
- nyilatkozta Vladimir Vujaszinovics a Partizan Belgrád edzője, aki játékosként még ott volt a 2011-es BL-fináléban.
Mindkét csapat nehéz ellenfelekkel hangolt a tornára, a szerbek a Primorje Rijekável vívtak négy edzőmeccset, Madarasék pedig már a Final Six helyszínén a Barceloneta ellen gyakoroltak a hétvégére. A Pro Recco számára fontos lesz alkalmazkodni a nálunk nem éppen közkedvelt szerb pólóhoz, mivel  továbbjutás esetén a Radnicski lesz az ellenfelük. Madaras számára azért is lesz érdekes ez a hétvége, mert már korábban eldőlt, hogy tíz szezon után távozik az olaszoktól és a következő évet már a Szolnoknál kezdi meg - így vélhetően szeretne szépen búcsúzni...
A másik negyeddöntős ágon a már spanyol válogatott Szirányi Balázzsal felálló Barceloneta hazai medencében szeretne továbbjutni. Ehhez a Brescia ellen kellene nyerniük, amely csapatot tavaly oda-vissza legyőzték a BL-ben. Most viszont a katalánoknak különösen nehéz dolguk lesz, ha otthon akarnak BL-t nyerni, hiszen ehhez - még a vízilabdában is szokatlan ütemben - három nap alatt három mérkőzést kellene nyernie Jesús Martin csapatának. Az itteni győztes a Varga testvérek nevével fémjelzett - a Final Six talán legnagyobb favoritjának tekinthető - Primorje Rijekával játszik a pénteki elődöntőben.
Tokyo 2020
Óriási győzelem után éremért játszhat Tokióban a magyar női pólócsapat!
9 ÓRÁJA
Tokyo 2020
28 évesen írt történelmet az olimpia egyetlen női vízilabdás szövetségi kapitánya
TEGNAP 15:52