Szünnap nélkül dübörgött tovább kedden a Budapesten zajló vízilabda Európa-bajnokság a férfiak számára. A második forduló végre hozott egy igazán szoros meccset is, zárásként pedig a magyar válogatott legyőzte a francia csapatot, igaz a mutatott játékkal (talán a harmadik negyedet leszámítva) nem lehetünk elégedettek. De haladjunk szépen sorjában. A grúzok első Eb-szereplésük alkalmával elsősorban tanulni jöttek hozzánk, most a görögöktől kaptak komoly leckét, a 7/6-ot lövő Ioannis Fountoulis vezetésével a déliek simán nyertek (15-6). A nagyszünetben már 10-2 volt a görögöknek, akik nem akartak a tegnap a grúzokkal sokáig szoros meccset játszó románok csapdájába esni, így az elejétől kezdve odatették magukat.
A várakozásoknak megfelelően simán alakult a szerb-német csata is, déli szomszédaink mind a négy negyedet megnyerték, Filipovics négy góljával pedig 12-7-re győztek. Montenegró hasonlóan magabiztosan (15-7) nyert az egyelőre gyengécskének tűnő oroszok ellen, itt is mind a négy felvonást az esélyesebb, nyolc különböző gólszerzőt felvonultató csapat nyerte meg. Az olasz-román meccs csak az első negyedig (1-1) volt szoros, utána az olaszok elléptek és végül a 73,3%-al (15/11) védő Stefano Tempesti vezetésével 9-4-re győztek. Az esti program első találkozója, a horvát-spanyol meccs hozta a nap legizgalmasabb párosítását, ahol mindössze egyszer, a legelején vezetett az egyik csapat (horvát) két góllal, utána folyamatosan az "X" környékén zajlott a játék. A végén még az olimpiai bajnok horvátoknak kellett kapaszkodniuk a 8-8-as döntetlenért.
"Tudtuk, hogy a franciáknak elég jó csapatuk van, ezt ma bizonyították. Nehéz egymást követő két napon játszani, különösen az érzelmekben gazdag hétfői nyitómeccs után. Talán ezért is hibáztunk sokat az első félidőben. Igazából ekkor sem aggódtam, tudtam, hogy ha megnyugodunk, akkor jönnek majd a gólok és így is lett"
- összegzett a találkozó után Benedek Tibor szövetségi kapitány.
Tokyo 2020
Hamlet apjának szelleme is megjelent az ikszre végződő magyar-olasz pólómeccsen
6 ÓRÁJA
A magyar meccsre ismét megtelt a Hajós Alfréd sportuszoda, a hangulattal ezúttal sem volt gond. A franciák elleni "tuti" azonban nem kezdődött jól, az első nyolc perc után 2-2, a második negyed után - egy fölé lőtt büntetővel - 4-3 állt csupán az eredményjelzőn, igaz a vezetés legalább megvolt. A harmadik negyed (5-1 ide) végre a várt játékot hozta, a fizikailag fáradó franciák ellen már nem volt kérdés a győzelem - az első ezen a napon, amely egy fehér sapkában játszó csapathoz fűződik.
Broadcast live streaming video on Ustream
Az utolsó negyedben a grúz-török bírópáros jócskán "megdobta" emberelőnyökkel a franciákat, akik ügyesen éltek is ezzel háromszor, így a tegnapi 16-5-ös szerbek elleni súlyos zakó után most büszkén húzhatták ki magukat a csak "közte öt" után. Avagy Varga Daniék egy nappal megkésve kívántak boldog nemzeti ünnepet a franciáknak.

Varga Dani már hétfőn "elkezdte" az Eb-t

Fotó: Eurosport

Apropó Dani, a magyar csapat kapitánya kiváló formában van, ma is szerzett három gólt, így a görög Fountoulis-szal társbérletben 8 góljával vezeti az Eb-góllövőlistáját. A magyar férfi csapat szerdán pihenőt kap (végre a lányok Eb-bemutatkozására is sor kerül - 17.30-kor a hollandok ellen), csütörtökön este viszont jön a szerbek elleni - várhatóan a mainál jóval nagyobb iramú - presztízscsata, amely a csoport első helyéről és az automatikus elődöntős helyről is dönthet.
Tokyo 2020
A férfi vízilabdások döntetlent értek el Olaszország ellen
7 ÓRÁJA
Tokyo 2020
A férfi vízilabdások döntetlent értek el Olaszország ellen
7 ÓRÁJA