Az olasz és a francia női vízilabda-válogatott sem utazik el Budapestre a Világliga-selejtezőre, Bíró Attila csapata azonban így sem marad minőségi riválisok nélkül, sőt.

Szerdától szombatig a Tüskeuszodában hivatalos mérkőzéseket vívnak a mieink Hollandia, Görögország, Spanyolország és a magyar Universiade-válogatott ellen. Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott Világliga-mérkőzéseket játszott volna a héten, de Olaszország és Franciaország nemzeti csapata nem utazik el a magyar fővárosba, így a mieink megkapják 5-0-val a pontokat. A sorozatban eddig is élen álló válogatottunk ezzel 16 egységgel az első helyen zárja majd az európai selejtezőt, így ott lesz a nyolcas Szuperdöntőben, amelyet a nyáron valószínűleg Oroszországban rendeznek majd meg. Bíró Attila szövetségi kapitány így nyilatkozott erről a waterpolo.hu-n:
„Nem örülök, hogy az olaszok és a franciák távol maradnak a tornáról, de ez legyen az ő problémájuk. Az új helyzetben jó megoldás született, hiszen azok a csapatok, amelye az adott napon a világligában úgymond szabadnaposak lesznek, hivatalos mérkőzéseket vívnak egymással. Így mi Hollandiával, Görögországgal és Spanyolországgal is hivatalos, éles mérkőzést játszhatunk. Avagy most azok az összecsapások következnek, amelyeket az olimpiai selejtező előtt szerettünk volna megvívni. Kíváncsi vagyok, hogy mentális nyomás nélkül is képesek leszünk-e szervezettek, összeszedettek lenni. Örülök ezeknek a találkozóknak, hiszen ezekkel voltaképpen az olimpiai csapatkeresés indul meg, még ha természetesen majd a májusi felkészülésünk jelenti a fő csapásirányt."
Vízilabda
Meghalt Csapó Gábor, legendás olimpiai bajnokunk
27/11/2022 - 09:12
A magyar női vízilabda-válogatott kerete:
kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
Vízilabda
37 évesen, csékáként három centerakciógól BL-meccsen? Az OSC-s Tóth Márton kipipálhatja a tételeket
24/11/2022 - 16:23
Vízilabda
Madaras Norbert a Ponyvaregény Mr. Wolfjaként oldhatja meg elnökként az MVLSZ problémáit
21/11/2022 - 18:01