Kedden rendezték a női negyeddöntőket a margitszigeti vízilabda Európa-bajnokságon, a magyar válogatott ellenfele Oroszország volt. Az elmúlt két világversenyen, a tavalyi, barcelonai világbajnokságon a bronzmérkőzésén és a két évvel ezelőtti londoni olimpia negyeddöntőjében is a magyar csapat győzött, és az is jó előjel volt, hogy mindkét csapat két igazán éles meccset játszott a csoportjában, és míg a mieink az elsőt vesztették el, és javuló formát mutattak, az oroszok az első meccset nyerték, azóta viszont gondjaik voltak.
Az első negyed még szoros volt, Bujka centergóljával a magyar válogatott szerzett vezetést, Borisova azonban távolról egyenlített. A 7. percben Antal emberelőnyből szerezte vissza a vezetést, az első játékrész pedig 2-1-es magyar vezetéssel zárult.

Bujka gólja nyitotta a mérkőzést

Fotó: Eurosport

Tokyo 2020
A hollandokat nagy meccsen legyőzve elődöntős Tokióban a magyar női vízilabda-válogatott
10 ÓRÁJA
A második negyed elején eldöntötte a mérkőzést a magyar csapat, az első öt percet 4-0-ra nyerte meg Merész András együttese, innentől pedig nem volt kérdés a továbbjutás. A remek időszak Szücs emberelőnyös góljával kezdődött, majd Keszthelyi ötméteresből növelte tovább a magyar előnyt. Egy labdaszerzést követően Antal már második gólját lőtte, majd Szücs nagyon távolról talált a kapuba. A negyed végén csak szépíteni tudott az orosz csapat, Grineva góljával.
Iarodnaykina találatával kezdődött a második félidő, ám Takács visszaállította a négygólos vezetést, Antal pedig a harmadik negyedben is betalált, és megint öt volt a különbség. Prokofyeva ejtésére Bujka újabb centergóllal válaszolt, majd Ivanova lőtt hatalmas gólt, 8 perccel a vége előtt 9-5 volt az állás.
Az utolsó negyedben érezhető volt a magyar csapaton, hogy nem akar kockáztatni, így is sikerült hat gólra növelni az előnyt, Antal negyedik találatát Keszthelyi második gólja követte. A végén aztán Karimova és Grineva kicsit kozmetikázta az eredményt, így is nagyon magabiztosan, 11-7-re a magyar válogatott győzött.
Győzelmével a magyar válogatott elődöntőbe jutott, ahol Spanyolország lesz az ellenfél. A legutóbbi két nagy világversenyen az elődöntőben a spanyolok voltak a mieink ellenfelei, és mindkétszer vereség lett a mérkőzés vége.
Van jobb lehetőség a visszavágásra, mint egy hazai medencés mérkőzés, megint az elődöntőben?
Tokyo 2020
Óriási győzelem után éremért játszhat Tokióban a magyar női pólócsapat!
10 ÓRÁJA
Tokyo 2020
28 évesen írt történelmet az olimpia egyetlen női vízilabdás szövetségi kapitánya
TEGNAP 15:52