A második félidőben összesen egy gólra volt képes az elfáradó FTC.

Két, az országa bajnoki címéről lemaradó csapat találkozott a BL fináléjában. Amelyet egy játékossal kevesebben kellett lejátszani a Fradinak, Sedlmayer Tamás két meccses eltiltást kapott utólag ütésért, be volt írva a meccsre, nem nevezhettek senkit a helyére.
Nagyon kellett volna a plusz egy játékos, mert a második félidőben látszott, hogy elkészült erejével a zöld-fehér gárda. Amelyen egyáltalán nem segített, hogy sok volt a kiállítás, már az első negyed után 6 itt és 6 ott.
Vízilabda
Mint a Szaknévsorban, Märcz Tamás bő, 27 fős vb-keretében is: aki számít, benne van
20/05/2022 18:54
Biztató volt látni a 19 éves Vigvári Vendel két szép gólját, a nagyszünetben 5-5 állt az eredményjelzőn, de utoljára ekkor volt egál, a Recco innentől dominált és behúzta a meccset. Ioannis Fountoulis a harmadik negyed elején kipontozódott, ahogy nem sokkal később Mezei Tamás is, és ezt már végképp nem bírta el a csapágyasra hajtott Fradi.
Addigra lelassult az FTC támadásban, nagyon elfáradtak a játékosai. Nagyon erőltette a Ferencváros emberelőnyben Nikola Jakšić vagy Jansik Szilárd megjátszását, de ezeket olvasták az olaszok, inkább hátulról kellett volna lőni, de lövés nélkül telt el több fór is. Nem lőtt gólt a harmadik játékrészben Varga Zsolt csapata.
Vogel Soma tartotta övéiben a lelket, 55%-kal zárt, de rajta kívül nem akadt olyan kiemelkedő egyéni teljesítmény, mint a túloldalon a triplázó Dusan Mandicé. A záró felvonást is a szerb klasszis nyitotta találattal, majd Nicolas Constantin-Bicari révén 16 perc után volt eredményes a címvédő, de innen már nem tudott feljebb jönni.
Vámos Márton büntetőjét védte még Marko Bijac, 9-6-ra nyert a Recco, amely 2015, hat év után hódította el újra BL-trófeát. A Ferencváros nem bírta el a kulcsjátékosok, az átlövők gyengébb teljesítményét. Varga Dénes, Fountoulis, Vámos és Zalánki Gergő összesen egy gólt lőtt a döntőben. Ezúttal nem akadt vezér, kiemelkedő teljesítmény a csapatban Vogel Somán kívül.
A BL-ezüst a magyar bajnoki bronz után így is gyógyír lehet, két nagyszerű meccset játszott a nyolcas döntőben a gárda, de a végére elfogyott.
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Belgrád
döntő
Pro Recco - FTC-Telekom Waterpolo 9-6 (3-2, 2-3, 2-0, 2-1)
Gólszerzők: Mandic 3, di Fulvio 2, Figlioli 2, Younger 1, Echenique 1, ill. Vigvári Vendel 2, Constantin-Bicari 2, Vámos 1, Jakšić 1
Vízilabda
Az FTC megint kiütötte az OSC-t, megvan a zöld-fehérek 24. bajnoki címe
19/05/2022 08:42
Vízilabda
Az FTC zsenije, Varga Dénes úgy ugrasztotta talpra a Komjádi nézőit, hogy utána le se kellett ülni
12/05/2022 09:17