11-11-es döntetlen született az OSC-Szolnok rangadón, jövő héten az elődöntőben találkozik egymással a két csapat.
Igen, nagyon jól összefoglaltad, nem is kéne, hogy nyilatkozzak.
- kezdte a meccs utáni interjúját Konarik Ákos, a Szolnok legjobbja, amikor felvetettük neki, hogy csapata kezdte erősebben a rangadót, aztán az OSC lépett el hárommal (9-6 és 10-7), 10-10-nél viszont új meccs kezdődött.
Vízilabda
Mint a Szaknévsorban, Märcz Tamás bő, 27 fős vb-keretében is: aki számít, benne van
20/05/2022 18:54
Forrásaink szerint Varga Dániel is szinte szó szerint ezt nyilatkozta egy nagyon kedves kollégánknak, az intelligencia és a humor találkozott mindkét kiváló sportember részéről. Varga Dani - és bizonyára Živko Gocić, a Szolnok vezetőedzője is - egy ilyen komoly és fárasztó meccs után öt alkalommal adott interjút különböző médiumoknak, és mi még nem is kérdeztük őt, őket. Szívesen. Szmájli.
És bár szombat van, vissza kell mennünk az időben szerdáig. Ugyanis a meccs előtt egy órával is a Komjádi-kupa szédületes Honvéd-FTC döntője volt a téma három nappal az esemény után is Szabó Zoltán, Hajdú B. István és e sorok írója között. Ahogy aztán Märcz Tamással is erről beszélgettünk a rangadó kezdete előtt. Sokunkban hagyott mély nyomot az a parti.

Elit társaság: Szabó Zoltán, Hajdú B. István és Varga Dániel - Fotó: a szerző felvétele

Fotó: Eurosport

De most dicsérni jöttünk, nem temetni a múltat. Az OSC és a Szolnok is remek mérkőzést játszott egymással, igazi playoff-hangulatút és színvonalút. 2-0-ra megléptek a Tisza-partiak, 6-5-nél vezetett először az OSC, amely 9-6-nál és 10-7-nél elmulasztotta a lehetőséget, hogy még jobban kinyissa az ollót.
Sok hibát láthattunk mindkét oldalon, az újbudaiak jobban védekeztek, mint a vendégcsapat, Lévai Márton is jobban védett ezáltal (50%), mint odaát Bányai Márk (15%), aki nem kapott annyi segítséget blokkokban és helyezkedésben, mint kollégája.
10-7 után a Szolnok iramot váltott és feljött 10-10-re, Burián Gergely két és fél perccel a vége előtt egy nagyon szép akciógóllal majdnem-győztes gólt lőtt, de Nagy Ádám nem sokkal ezután emberelőnyből egyenlített, beállítva a végeredményt.
Lévain kívül külön dicsérhető Hárai Balázs, aki a szokásos embertelen melót belerakta centerben, az ismét pazar átlövésgólokkal jelentkező Csacsovszky Erik és a hozzá hasonlóan triplázó Burián Gergő. A túloldalon Konarik Ákos nyújtott látványos teljesítményt a négy találatával, igazi vezére volt a csapatának.
Ezzel a döntetlennel a Szolnok egy ponttal az OSC előtt a második helyen zárta az alapszakaszt, a két fél jövő szombaton így a Tisza partján kezdi meg az egymás elleni elődöntőt, 4-1-es OSC-előnyről (mivel decemberben Szolnokon az OSC nyert). Ha a XI. kerületiek egy hét múlva nyernek, finalisták, a Dózsa győzelmi kényszerben ugrik tehát vízbe.
És akkor vissza Konarikhoz, és az ő nyilatkozatához, így folytatta nekünk (és a mindig kiváló, nemzeti sportos Lakner Gábornak) adott értékelését:
"Jól kezdtünk, jól reagáltunk a sok kiállításra, amire számítottunk a meccs előtt, mert Hárai Pufi egy nagyon domináns center, így a játékvezetőknek könnyű dolguk van, hogy kiállítást ítéljenek. Sajnos az emberhátrányainkban nem voltak helyükön a blokkjaink, nem segítettünk Márknak egyáltalán, nem könnyítettük meg sem a saját dolgunkat, sem az övét. A második negyedre visszaestünk, a harmadik előtt nagyszünetben jól jött, hogy Zsile rendet rakott a fejekben, ahogy szokott, és új löketet, nagy erőbedobással folytattuk a meccset.
Mínusz háromról jöttünk vissza döntetlenre, nagyon magyarosan ez egy jó comeback volt. Nem lenne jogos, ha azt mondanám, hogy nem vagyunk elégedetlenek a döntetlennel, jó lett volna nyerni, de azon a tényen nem változtat, hogy két győzelem kell még, ha a bajnoki döntőbe szeretnénk jutni. Annyival lett nehezebb dolgunk így, hogy nem kaphatunk ki, de amúgy sem terveztünk kikapni, úgyhogy sok minden nem változott."
Az OSC-re jövő hét elején még egy vár egy Bajnokok Ligája-mérkőzés Marseille-ben, míg a Szolnok csak és kizárólag a bajnoki elődöntőre koncentrálhat. Mit mond erre a helyzetre a válogatott Konarik?
"Szurkolunk nekik, reméljük, jól elfáradnak!” (a közönség felderül). A viccet félretéve tényleg drukkolunk az OSC-nek, hogy jól szerepeljenek magyar csapatként. Ha fáradtak lesznek, fáradtak lesznek, nekünk az a dolgunk, hogy a szituációt a lehető legjobban kihasználjuk. Mi akkor is 100%-on fogunk játszani, ha ők nagyon fáradtak, és akkor is, ha baromi frissek lesznek. Hajrá, Szolnok! – ezt mondanám még a végén."
Az OSC-ből Burián Gergő mesélt a tapasztalatairól:
"Gratulálok magunknak és a Szolnoknak is, egy közönségszórakoztató meccs volt, sok góllal. Nem vagyok teljesen elégedett, mert az elején rosszul kezdtünk, két góllal elment a Szolnok, nem álltunk bele olyan keményen a meccsbe, mint kellett volna. Sokat kapkodtunk, kevés volt a blokkunk is, csak a mérkőzés vége felé kezdtünk el blokkolni, annak ellenére, hogy Marci nagyon jól védett. A 11 kapott gól az sok, de nem miatta, egyértelműen nem voltak jók a blokkjaink, elváltogattunk egymást.
9-6 és 10-7 is volt a javunkra, ott nagyon buta gólokat kaptunk emberhátrányban, amikor egy vagy kettő volt ide, akkor meg nem használtuk ki az előnyöket, nem voltak jók a lövéseink, elkapkodtuk a fórjainkat, ott is voltak rossz passzok. Azért van mit javítani. Nem vagyok annyira csalódott, mert nem kaptunk ki és 4-1-ről indul a párharc. Szolnokon játszunk legközelebb, nagyon nehéz lesz. Abban kell fejlődnünk jövő szombatig, hogy úgy játsszunk az első perctől kezdve, ahogy most a harmadik negyedtől. Nem lehet 0-2-vel kezdeni. Az a célunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, nyerjünk Szolnokon és bejussunk a döntőbe."

Néha csak Burián Gergő hátát nézhette a mezőny - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Természetesen a Marseille elleni BL-meccsről is ejtett néhány szót az OSC 10-ese:
"Szeretnénk bejutni a Final Eightbe, és ehhez nagyon nagy lépést tennénk, ha nyernénk Marseille-ben. Nagyon jó csapat, kiváló játékosokkal. Ellenük is azt éreztem itthon, hogy nem keményedtünk bele a meccsbe, közünk nem volt ahhoz a mérkőzéshez, sajnos. Nagyon jók otthon a franciák, de igenis lehet ellenük keresnivalónk, mindenképpen úgy kell hozzáállnunk a meccshez, hogy szeretnénk jól játszani, három pontot szerezni, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle.”
E.ON férfi vízilabda OB I, 26. forduló:
Genesys OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa 11-11 (4-5, 3-1, 3-3, 1-2)
Gólszerzők: Csacsovszky E. 3, Burián 3, Manhercz K. 2, Tóth M., Vigvári Vince, Dala D., illetve Konarik 4, Jansik D. 2, Nagy Á., Gbadamassi, Angyal, Kovács Gergő

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Az FTC megint kiütötte az OSC-t, megvan a zöld-fehérek 24. bajnoki címe
19/05/2022 08:42
Vízilabda
"Benedek Tibort ne gyászoljuk, hanem ünnepeljük!" - jön a II. Benedek Tibor Emléktorna
16/05/2022 15:05