Megváltozik az UVSE vízilabdacsapatának címere, melybe bekerül a június 18-án elhunyt Benedek Tibor monogramja, valamint a 8-as sapkaszámát szimbolizáló jel.


A csapat közösségi oldalán közzétett bejegyzésben kiemelték: a címer felső részébe belekerült Benedek Tibor monogramja, és egy, a 8-as sapkaszámát szimbolizáló, valamint egyben a végtelent is ábrázoló jel.
Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az UVSE szakmai igazgatója, majd vezetőedzője június 18-án, életének 48. évében, súlyos betegség után hunyt el.
Tokyo 2020
Dél-Afrikát is komolyan vették férfi pólósaink, 23-1 lett ide
5 ÓRÁJA
A posztban kitértek a klub kezdeményezésére, miszerint a jövőben Újpest Vízilabda Sportegyesület néven szerepelhessenek.
"Előáll az a furcsa helyzet, hogy mindenki 'újpestiként' ír, beszél rólunk, csak mi nem hívhatjuk így magunkat. Azt gondoltuk, hogy amennyiben az UTE - aki mára már a tagságát sem újította meg a Magyar Vízilabda Szövetségben - indíttatást érzett volna arra, hogy ismét vízilabda szakosztályt hozzon létre, az elmúlt 12 évben talált volna rá alkalmat" - áll az UTE klubigazgatójának, Őze Istvánnak címzett levélhez adott magyarázatban.
Ebben Lovas Péter UVSE-elnök arra kérte a sportvezetőt, hogy használhassák az UTE által levédett "Újpesti Vízilabda" megnevezést.
A közlemény megjegyzi, kérésükre "tanácsokat és egy nemleges választ" kaptak. Hozzátették: ez azonban "nagyon nem lepte meg őket".
"Így a csapat neve egyelőre marad UVSE Vízilabda Sportegyesület. Egyelőre" - áll a közlésben.
MTI
Tokyo 2020
Parádéznak a pólósaink
7 ÓRÁJA
Tokyo 2020
A 16 éves, mély vízbe dobott spanyol pólós a tokiói olimpia egyik szenzációja
18 ÓRÁJA