A Covid miatt játék nélkül veszített el BL-mérkőzését a Spandauval szemben az OSC.

"Óriási lépést tettünk a nyolcas döntő után azzal, hogy nyertünk a Jug Dubrovnik uszodájában, de úgy gondolom, a most következő mérkőzés lesz számunkra a legfontosabb meccs a BL-sorozatban." nyilatkozta Csacsovszky Erik, az OSC válogatott kerettag pólósa a szerdai, Spandau elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt.
Nos, sajnos nem lett az, ugyanis nem tudta lejátszani a két csapat a mérkőzést.
Vízilabda
Szivós Márton piros lapot kapott egy nyelvészeti szemináriumra való mondatért a Honvéd meccse után
3 ÓRÁJA
Először szerdán ¾ 5 előtt két perccel jelent meg egy közlemény az OSC Facebook-oldalán, miszerint "a ma esti OSC-Spandau LEN BL mérkőzés covid érintettség miatt elmarad!"
Ebből még csak sejteni lehetett, hogy a gond nem csak a két játékosát a Covid miatt eleve otthon hagyó Spandaut érintette. Aztán 17:59-kor érkezett a következő, részletesebb kommüniké:
"Az OSC- Spandau04 Berlin mérkőzés előtti kötelező PCR tesztelés során kilenc játékos és egy edző produkált pozitív mintavételt. A meccset megelőzően antigén tesztet is előír a szabályzat, a klub ezeket is elvégezte, de ennek a szűrésnek az eredménye több esetben nem egyezett a PCR teszt eredményével. Az OSC jelezte a LEN delegátusa felé, hogy a mérkőzés délelőttjén újabb PCR tesztelést végzünk a csapatnál, ám ennek eredménye már nem érkezett meg időben. A klub, mint korábban is, a játékosok és minden más résztvevő egészségét tartja a legfontosabbnak, így a csapatot nem tudta kiállítani a találkozóra."
A LEN honlapján olvasható előzetes összeállításból a hazaiaktól hiányzott Salamon Ferenc, Tóth Márton, Burián Gergő és Hárai Balázs neve is, ők lehettek első körben érintettek, majd hozzájuk jött még másik öt játékos. Nem maradt elég bevethető újbudai vízilabdázó, így pedig nem tudták lejátszani a partit. Egyébként Cseh Sándor van feltüntetve még mindig edzőnek az előzetesben.
A magyar bajnoksággal ellentétben a Bajnokok Ligájában nincs lehetőség halasztásra a rendkívül sűrű versenynaptár miatt, így az OSC a szabályoknak megfelelően - ahogy azt késő este, fél 11 előtt a LEN a FB-oldalán és a hivatalos honlapján is közölte - játék nélkül, 0:10-es gólkülönbséggel elveszítette a találkozót, a három pont a Budapestre elutazó Spandaué lett.
Pedig előzetesen biztos győzelemmel kalkulálhatott az OSC, amely a BL következő körében pont a németek vendége lesz, remélhetőleg teljes csapattal. Az előző fordulóban Varga Dániel együttese Dubrovnikban tudott nyerni bravúrosan.
A XI. kerületiek sikerének értékét növeli, hogy a Jug szerdán legyőzte a címvédő Reccót. Az olaszokat is sújtotta a koronavírus, de ők legalább vízbe tudtak ugrani, az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Zalánki Gergő duplája ellenére 11-8-ra kikaptak.
Ez duplán nem jött jól az OSC-nek, amely továbbra is versenyben van a nyolcas döntőbe való jutásra, és eddigi remek szereplésének köszönhetően még nincs nagy veszélyben a Final Eight.
A B-csoportban hasonló okok miatt elmaradt a Marseille-Crvena Zvezda parti is. A Covid közbeszólt, és ha egyre több meccs marad el, akkor torzulni fog a csoportok végeredménye. Csütörtökön egyébként az OSC egyik válogatott kerettagjával készítettünk volna interjút, de a nem várt fejlemény miatt egy héttel el kellett halasztanunk a találkozót.
Szombaton a Szentes vendégei lennének Manhercz Krisztiánék. Ha nem fals pozitív tesztet produkáltak az érintettek, akkor várhatóan az a meccs is elmarad.
Vízilabda
29 gólt és négy cserés kiállítást hozott az UVSE-Dunaújváros szuperrangadó
20/01/2022 10:57
Vízilabda
Manherczék akciógólok tömegével verték 14-9-re Montenegrót a Világligában
18/01/2022 20:32